Hondenbelasting levert 58 miljoen euro op

Hondenbelasting is een willekeurige belasting. Niet in alle steden wordt deze belasting geheven. In het westen van ons land moet deze belasting in meer gemeenten betaald worden, in vergelijking met de noordelijke provincies.

Gerekend vanaf 2001 zijn de inkomsten uit hondenbelasting gestegen van €43 miljoen naar €58 miljoen. Deze belasting wordt ook wel een “grote steden belasting” genoemd. De overlast is daar groter, doordat er minder plekken zijn waar de honden hun behoeftes kunnen doen. Dit zal ook de reden zijn dat de grotere gemeenten de heffing in stand blijven houden.

Ongeveer 71 procent van de gemeentes heft deze belasting nog. In 2001 was dit nog in 76 procent van de gemeentes. Vlieland verdient per jaar aan hondenbelasting €13.000. In Rotterdam verwachten ze dit jaar een opbrengst van €2 miljoen.

Toch een vreemde situatie dat de ene belastingplichtige een belasting wel moet betalen, terwijl een ander in dezelfde situatie geen belasting verschuldigd is. Eén van de problemen zal ook zijn de controle op het hebben van honden. Bij een intensieve controle zullen de kosten hoger uitvallen dan de opbrengsten.

Bron: CBS.nl

Lees ook:Parkeerplaats voor 1 miljoen dollar
Lees ook:Zeer kleine kans op hoofdprijs in de Oudejaarsloterij
Lees ook:Wat gaat er gebeuren met de miljoenen op giro 555?
Lees ook:Goedkoopste huizen staan in..?
Lees ook:Verhoging OZB valt mee!

2 reacties op “Hondenbelasting levert 58 miljoen euro op

  1. huisdierenverzekering

    Het is wat mij betreft logisch dat er het meeste hondenbelasting geheven wordt waar de overlast het grootste is. het blijft wel een raar verhaal dat de ene hondenliefhebber meer betaalt dan de andere.
    Wat mij betreft iedereen die een hond heeft belasten. Al is de handhaving inderdaad moeilijk te bewerkstelligen door het kosten / baten verhaal dus … tja het blijft minnen en plussen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Goedkoopste huisdierenverzekering

    Pure rechtsongelijkheid. Het is een belasting waar je als Nederlander niet aan ontkomt. Een hond zou toch overal evenveel moeten kosten?

    OK, als je nou midden op het platteland woont, dan hoeft de gemeente minder schoon te houden, want je hond doet zijn behoefte wel op je land. En de overlast is dan ook miniem. Maar de meeste Nederlanders wonen toch in verstedelijkte gebieden.

    Gelijk trekken die hondenbelasting zou ik zeggen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.