Automobilisten in het noorden voordeliger uit?

Volgens een artikel in De Pers is de belastingdruk voor de automobilisten in Zuid-Holland het hardst gestegen in vergelijking met de rest van het land. Ook wat betreft de overige autokosten zijn de noordelingen vaak goedkoper uit.

Voor een gemiddelde auto bent u in Noord-Holland €76 per jaar goedkoper uit (in vergelijking met Zuid-Holland) voor wat betreft de motorrijtuigenbelasting. Sinds 2007 is deze belasting in Zuid-Holland met bijna dertig procent gestegen. De belastingdruk is sterk afhankelijk van de type auto. Voor de meest energie zuinige auto’s hoeft u helemaal geen motorrijtuigenbelasting meer te betalen.

Automobilist in het Randstad duurder uit
Volgens mij zijn automobilisten uit het noorden van Nederland op meerdere vlakken goedkoper uit zijn wat betreft de autokosten. Veel verzekeraars hanteren lagere autopremies voor delen van ons land waar minder verkeer op de weg is. Automobilisten woonachtig in Groningen, Drenthe en Friesland, kunnen hun auto goedkoper verzekeren dan automobilisten uit Noord- en Zuid Holland.

Ik heb er geen grootschalig onderzoek naar gehouden, maar benzine en diesel lijkt gemiddeld ook goedkoper te zijn in het noorden. In een ritje naar het noorden over de snelweg zag ik de prijs van benzine en diesel steeds lager worden.

Met andere woorden in het westen wonen ze niet alleen duurder door hogere huizenprijzen, ze moeten ook nog meer betalen voor de auto.

Lees ook:Benzine duurder, LPG goedkoper
Lees ook:Welke oldtimers worden fiscaal zwaarder belast?
Lees ook:Geen wegenbelasting meer!
Lees ook:De beste chauffeurs rijden in een Skoda en wonen in Drenthe
Lees ook:Meest verkochte auto’s 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.