Die € 400, hoe zat dat nou?

Natuurlijk ben ik vergeten om zaterdagavond naar Kassa te kijken, maar terwijl ik dit schrijf speelt mijn PC de uitzending af en zoals we al wisten gaat het over de verschillen tussen energieleveranciers. Dat er tariefsverschillen zijn tussen de verschillende leveranciers van energie wisten we allang, maar dat er ook zulke enorme actiekortingen geboden worden wist ik eerlijk gezegd nog niet. En al helemaal niet dat je die actiekortingen soms ook kunt krijgen als je bij je huidige aanbieder blijft…

Dat maakt me dan toch wel nieuwsgierig. Omdat ik nog nooit de moeite heb genomen om over te stappen zitten wij nog steeds bij onze ‘referentieleverancier’ Nuon. Op energieprijzen.nl zie ik dat ik bij een standaardverbruik (ik moet ons werkelijke verbruik natuurlijk eerst opzoeken) inderdaad € 482 zou besparen! Met een contract voor 1 jaar. Meer dan € 500 zelfs als we over zouden gaan naar Energie:Direct. Zonder de tarieven vast te zetten, want daar aarzel ik toch wel over.

Ik heb wel begrepen dat voor die speciale acties een aanmelding via één van de vele vergelijkingssites nodig is. Als je zelf direct naar de energiemaatschappij gaat liggen de tarieven weer anders. En dan zit er natuurlijk ook nog verschil tussen de aanbiedingen van de verschillende vergelijkers. Lekker transparant!

Maar goed, hierbij gaat het wel om een fors bedrag. Weet iemand een reden waarom ik dit niet zou doen? En heeft iemand misschien al uitgezocht via welke vergelijker Nuon het voordeligst uitpakt?

Lees ook:Prijsverhogingen supermarkten
Lees ook:Wel of geen zonnepanelen? 4 financiële vragen en antwoorden
Lees ook:Geldreclames: Ohra’s paarse krokodil
Lees ook:Voorrang in ziekenhuizen door geld?
Lees ook:Bespaartip: vergelijk de kosten van lidmaatschap pechhulp

2 reacties op “Die € 400, hoe zat dat nou?

  1. manuela

    Ik heb net binnen de Nuon een verandering gedaan. Dit heb ik via Energieprijzen gedaan en ik had gelijk 242 euro voordeel. Als ik de reatie hierboven eerder had gelezen was ik daar voor gegaan scheelt toch weer 22,-.Maar voordeel heb ik in ieder geval toch.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.