OverGeld product van de maand: Bonus Airbagcertificaten

Telegraaf OverGeld Product van de maandInteressante naam vind ik dat: Bonus Airbagcertificaten. Je zou bijna denken dat het uit de koker van Air Miles en Bonuskaart ofwel Albert Heijn komt… maar nee, het is een beleggingsproduct van Bear Stearns. Het is door OverGeld gebombardeerd tot product van de maand en wordt daar ook helder toegelicht.

Het klinkt als een interessant beleggingsproduct. In het kort: het resultaat is afhankelijk van een Europese aandelenindex. Als deze gedurende de looptijd van 5 jaar niet meer daalt dan 45% krijg je op je inleg een bonus van 50%. Dat is ruim 8% per jaar! Stijgt de index meer dan 50%, dan krijg je gewoon het meerdere. Maar als de index wel meer daalt dan 45%, dan is het rendement gelijk aan het rendement op de index. Dus is die aan het eind van de looptijd lager dan aan het begin, dan heb je geld verloren.

Klinkt interessant, bijna als "kan niet misgaan". Als de index 44% daalt krijg je nog steeds een bonus van 50%!
Het is en blijft beleggen, misgaan kan het natuurlijk wel. Maar het gaat alleen mis als de index heel pittig daalt. Als je verliest, zul je dus waarschijnlijk ook direct heel pittig verliezen. 

Lees ook:Risico van beleggen met geleend geld
Lees ook:Misleidende spaarrentes klimspaardeposito
Lees ook:Nederland fiscale hel?
Lees ook:Hoge spaarrente pleister op inflatie
Lees ook:Nederland doet het goed in de ellende-index

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.