Besparen op belastingheffing – middeling

belastingaangifteHet is de truc om zo weinig mogelijk belasting te betalen. Indien u wisselende jaarlijkse inkomsten hebt gehad kunt u mogelijk door middeling een deel van de betaalde belastingheffing terug ontvangen.

De Telegraaf wijst haar lezers op de mogelijkheid om geld terug te ontvangen van de Belastingdienst. Door uiteenlopende redenen kunt u wisselende inkomsten hebben. U kunt hierbij denken aan een parttimer die fulltime gaat werken of juist een fulltimer die parttime gaat werken. Ook in het geval u een gouden handdruk hebt ontvangen die u hebt laten uitkeren, kan middelen geld gaan opleveren.

Hoe werkt het middelen?
In het geval dat u in een periode van drie aaneengesloten jaren sterk wisselende inkomsten hebt gehad, kan het zijn dat u teveel belasting hebt betaald. Door te middelen worden de inkomsten over deze jaren bij elkaar opgeteld en gedeeld door drie. Hieruit blijkt het gemiddelde inkomen. Doordat de heffing nu berekend gaat worden over het gemiddelde inkomen, kunt u over het jaar dat u veel meer hebt verdient in een lagere belastingschijf terecht komen.

Het moet overigens wel gaan om een substantieel verschil, want de eerste €545 euro krijgt u namelijk niet uitgekeerd. Via de volgende link kunt u het berekenen: berekeningstool

Lees ook:Kun jij ook belasting terugkrijgen door middelen?
Lees ook:Recht op extra toeslagen
Lees ook:Is een werkweek van vier dagen haalbaar?
Lees ook:Kinderopvang per 2012 duurder
Lees ook:Teveel ontvangen bedragen terugbetalen aan de Belastingdienst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.