Belastingaangifte invullen leuk?

belastingdienstUit onderzoek van het Nibud blijkt dat ruim de helft van de Telegraaf-lezers het leuk vinden om hun belastingaangifte in te vullen.

In tegenstelling tot het indienen van de aangifte op papier, is het tegenwoordig een stuk eenvoudiger om de aangifte zelf in te vullen. Toch laten veel mensen de aangifte nog door een deskundige op dat gebied invullen, om te voorkomen dat ze aftrekposten mis lopen. Een derde van de belastingplichtigen laat de aangifte invullen, de rest doet het zelf. Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna de helft van de respondenten met een inkomen tot 1.500 euro denken dat ze teveel betalen. Bij mensen met een inkomen boven de 3.000 euro, denkt een vijfde teveel te betalen.

De aangifte moet weer vóór 1 april binnen zijn. Op de site van de belastingdienst kunt u met uw Digid een aangifteprogramma downloaden die al gedeeltelijk gevuld is met uw gegevens. Dit maakt het invullen van de aangifte nog eenvoudiger. In het programma zelf kunt u eenvoudig nadere informatie en toelichting opvragen per vraag. De meeste mensen zouden nu in staat moeten zijn om de aangifte zelf in te vullen. Dit geldt uiteraard niet voor mensen met bijzondere situaties.

Lees ook:Alvast documenten verzamelen voor de jaarlijkse aangifte
Lees ook:Belastingaangifte!
Lees ook:Belastingdienst let op aftrekposten en verhoogde hypotheken
Lees ook:Jongeren laten belastinggeld liggen
Lees ook:Belastingaangifte: zelf doen of laten doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.