Besparingen op de autoverzekering

auto (2)Op twee manieren kunt u besparen op de autopolis. De besparing kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.

De premie die verzekeraars in rekening brengen voor de autopolis verschilt sterk onderling. De verschillen kunnen zo groot zijn dat de ene verzekeraar drie keer zoveel premie vraagt voor een vergelijkbare verzekering. De verzekeringsvoorwaarden tussen de verzekeraars verschillen nauwelijks, maar dat geldt niet voor de te betalen premie.

Besparen op de autopolis door te vergelijken
Op het internet kunt u binnen een paar minuten aan de hand van het kenteken van uw auto de diverse verzekeraars met elkaar vergelijken. De autoverzekering vergelijken zou u minimaal eens in de twee jaren moeten uitvoeren. Uw huidige autopolis heeft waarschijnlijk een contractsduur van één jaar. Nadat de polis één jaar heeft gelopen is deze maandelijks opzegbaar. Overstappen kost weinig moeite en kan veel geld besparen.

Past de dekkingsvorm nog bij de auto
Er zijn drie verzekeringsvarianten, namelijk de WA-dekking, de WA/beperkt casco dekking en de WA/casco dekking (=all risks). Een nieuwe auto moet u WA/casco verzekeren en een oude auto WA. In de loop der jaren kan het verstandig zijn om de WA/casco dekking om te zetten naar een WA-dekking of een WA/beperkt casco dekking. De premie voor de WA/casco premie is namelijk gebaseerd op de nieuwwaarde van de auto, terwijl u maximaal de dagwaarde krijgt uitgekeerd. Een omzetting naar een beperktere dekking kan u een besparing opleveren tot wel honderden euro’s per jaar.

Lees ook:Vergelijken zorg- en autoverzekering loont
Lees ook:Besparen op de autoverzekering – kies de juiste dekking
Lees ook:Autoverzekering vergelijken op meerdere vergelijkingssites
Lees ook:Korting op de autoverzekering omdat de auto jarig is – Onzin natuurlijk?
Lees ook:Autoverzekering – hoeveel is een jongere duurder uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.