“SNS gaat waarschijnlijk niet failliet”

Vereniging Eigen Huis blijkt veel vragen binnen te krijgen over SNS Reaal. Wat gebeurt er met het spaargeld bij de SNS Bank? De vereniging stelt haar leden gerust.

Een paar jaar geleden heeft de bank/verzekeraar staatshulp gekregen. Om de consumenten een gerust gevoel te geven is er toen aangegeven dat het een systeembank is, zoals bijvoorbeeld voor de Rabobank en de ING ook het geval is. Dat wil zeggen dat de bank/verzekeraar een te belangrijk onderdeel vormt van ons financieel stelsel om deze failliet te laten gaan. Dit zou ons economie zware schade toebrengen. De overheid zal SNS Reaal dus niet zomaar failliet laten gaan.

Op dit moment worden er gespreken gevoerd over een reddingsplan voor SNS Reaal. Naar verwachting zal op korte termijn (binnen een paar weken) meer bekend worden gemaakt over de manier hoe SNS Reaal steun gaat ontvangen.

Lees ook:Wat als SNS Bank failliet gaat?
Lees ook:SNS Reaal genationaliseerd!
Lees ook:Geen reden tot paniek over spaartegoeden bij de SNS bank
Lees ook:Gaan ING, Rabobank en ABN Amro toch investeren in SNS?
Lees ook:Geldbedrijf centraal: SNS Reaal

2 reacties op ““SNS gaat waarschijnlijk niet failliet”

  1. rien huismans

    waarom die bank niet gewoon failliet laten gaan, de aannemer, de bakker, de slager alles gaat failliet waarom een slechte bank niet.

    moeten wij als volk daar weer voor opdraaien omdat de direkteur 200.000 euro per jaar verdient.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frederick F.C. Matthaei

    De discussie over een zogenaamde syteem-bank is nonsens. Als de SNS bank omvalt praat niemand er na enige maanden meer over, en de marktwerking lost het alles wel op. Dus SNS bank gewoon laten omvallen. Mensen die geld hebben uitstaan bij de SNS bank zouden er goed aan doen hun geld weg te halen.

    Frederick F.C. Matthaei, Brssschaat

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.