Is de collectieve zorgverzekering passé

Mijngeld.blog.nlGemeente Emmen biedt haar inwoners nu nog een collectieve zorgverzekering aan. De collectieve regeling wordt per volgend jaar ingeruild voor individuele maatwerk. De gemeente gaat namelijk samenwerken met Poliswijzer.nl op het gebied van zorgverzekeringen.

Veel gemeenten bieden haar inwoners de mogelijkheid om mee te liften op gemaakte collectieve afspraken. Binnen het collectief krijgen de inwoners bijvoorbeeld een korting van 5% op de basisverzekering. Daarnaast kunnen er ook pakketten samengesteld zijn voor de deelnemers aan de collectieve regeling. Bijvoorbeeld een speciaal aanvullend pakket gericht op mensen die veel zorg nodig hebben. Het nadeel is dat het pakket niet specifiek afgestemd is de situatie van het individu. Een nog groter nadeel is vaak de hoogte van de premie. Vooral de duurdere verzekeraars werken met collectieve zorgverzekeringen. Ook met de korting zijn de premies nog steeds te hoog in vergelijking met diverse andere verzekeraars.

Wat is voordeliger? Collectief of individueel verzekeren?

De ene verzekerde heeft een uitgebreide dekking voor kraamzorg nodig, terwijl de andere al in de fase zit dat de kinderen een beugel moeten hebben. Weer andere verzekerden hechten waarde aan een goede dekking voor fysiotherapie. Bij het kiezen van een zorgverzekering moeten je eigen behoefte aan zorg centraal staan. Hierdoor is het vergelijken van zorgverzekeringen in vrijwel alle gevallen een betere optie in vergelijking met het collectief verzekeren.

Wat biedt gemeente Emmen haar inwoners?

Gemeente Emmen gaat gebruik maken van de techniek van het vergelijken van zorgverzekeringen van Poliswijzer.nl. De inwoners worden geholpen aan een persoonlijke vergelijking, om ervoor te zorgen dat ze de beste zorgverzekering krijgen tegen de laagste premie. Het voordeel is dat de Emmenaren goedkoper uit zijn en de gemeente Emmen kan besparen door lagere uitgaven. Een win-win situatie dus.

Lees ook:Overstappen naar ander zorgverzekering moet bijna wel
Lees ook:Zorgverzekering goedkoper door collectief
Lees ook:Werknemers zijn oververzekerd via collectief van de werkgever
Lees ook:Zorgverzekering zonder korting?
Lees ook:Per 1 mei overstappen naar een andere zorgverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.