Groene spaarbanken best gewaardeerd

Independer onderzoekt zich suf: heel regelmatig krijg ik persberichten met onderzoeksuitkomsten. Niet altijd schrijf ik er iets over, maar deze resultaten vond ik wel het melden waard. Dit keer ging het om de mening van Independer-bezoekers over hun voornaamste spaarbank. Daarbij draaide het om prijs ten opzicht van kwaliteit, om klaarstaan voor klanten, om snelheid van dienstverlening en het nakomen van beloften.

Niet verrassend is dat de grootbanken slecht scoren in de prijs-kwaliteit. De spaarrentes zijn bij de grootbanken immers zeker niet om over haar huis te schrijven. Wel verrassend vind ik de hoge ranking van de groene banken ASN Bank en Triodos, in de totaaluitslag op resp. de eerste en derde plaats. Terwijl ook zij niet de hoogste rentevergoedingen van Nederland bieden. Bij de prijs-kwaliteitsverhouding kreeg ASN een hogere beoordeling dan hoogrentende partijen als NIBC Direct, Credit Europe en AK Bank. Op dat  vlak waren overigens Amsterdam Trade Bank en Argenta de hoogst scorenden. Grappig.

Toch doen ze dat slim bij Independer. Als je een vergelijking wilt maken van spaarproducten moet je een paar criteria invullen voor een passende uitkomst. Daaronder vragen ze dan wat je voornaamste spaarbank is en krijg je vier vraagjes te beantwoorden met een cijfer. Zó gebeurd, dus gemakkelijk om aan mee te werken. Er doen dan ook behoorlijk wat mensen (dit onderzoek ging over bijna 150.000 deelnemers) aan mee, zo krijg je dit soort persberichten waarin je echt wat te melden hebt en daarmee weer publiciteit.

Lees ook:Independer onderzoekt waardering spaarrekeningen
Lees ook:Geldbedrijf centraal ASN Bank
Lees ook:Niet meer betalen met Argenta
Lees ook:Wie biedt de beste spaarrekening?
Lees ook:Geldbedrijf centraal: Argenta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.