Verzekeringen en hypotheken vergelijken

NMa wijst consumenten erop dat er veel geld te besparen is op verzekeringen en hypotheken. Dit blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

Een gepensioneerd stel zou jaarlijks bijna €650 kunnen besparen. Voor een gezin met kinderen kan de besparing zelfs oplopen tot €1.000.

Het gevaar van een dergelijk onderzoek is dat de focus volledig komt te liggen op de prijs. Een verzekering of een hypotheek kan altijd goedkoper, maar een lagere prijs is niet het enige dat telt. Iedereen met een lineaire hypotheek kan goedkoper door te kiezen voor een beleggingshypotheek of een aflossingsvrije hypotheek, maar bij een dergelijke omzetting is de klant niet gebaat.

Toch ben ik het wel eens met de NMa. De gemiddelde consument neemt niet de moeite om jaarlijks de verzekeringen en de hypotheek door te nemen. Mensen die al sinds 2006 bij dezelfde zorgverzekeraar zitten, kunnen mogelijk veel geld besparen door over te stappen. De autoverzekering kan mogelijk wel tientjes per jaar goedkoper.

Let op de prijs, maar verlies de kwaliteit van een product en het advies niet uit oog.

Lees ook:Altijd geld tekort? Begin 2018 goed en vergelijk
Lees ook:Goedkoper verzekeren
Lees ook:Gevaar van aflossingsvrije hypotheken
Lees ook:Duurste gemeente, goedkoopste gemeente
Lees ook:Autoverzekering vergelijken op meerdere vergelijkingssites

Eén reactie op “Verzekeringen en hypotheken vergelijken

  1. silver price

    Shoppen voor voordeel op verzekeringen of hypotheek. Er wordt veel over gesproken, maar toch nemen maar weinig mensen de moeite om ook daadwerkelijk te gaan shoppen voor een, bijvoorbeeld, andere zorg- of autoverzekering. Toch kan de consument tot vele honderden euros’ per jaar besparen. De prijsverschillen zijn namelijk veel groter dan de meeste mensen denken. Aldus de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.