Loterijen krijgen strengere regels opgelegd

Ik irriteer mij er al jaren aan en ik heb er meerdere artikelen over geschreven op deze blog…., de manier dat organisatoren van loterijen ons proberen te verleiden om loten en vooral meer loten te kopen.

Vooral de Postcode Loterij lukt het tekens weer om mij te irriteren. Door de manier van uitdelen van prijzen, worden Nederlanders verleid om mee te doen. Het gaat op postcode en niemand wil een prijs mislopen als de hele straat een grote prijs wint. Op zich is dit een slimme loterij, maar deze loterij laat de Nederlanders niet met rust.

Wat betreft hun streven lijken zijn op assurantietussenpersonen. Bemiddelaars in verzekeringen streven naar een zo groot mogelijke polisdichtheid bij hun klanten. De Postcode Loterij lijkt eerst geprobeerd te hebben om zoveel mogelijk Nederlanders lid te maken. Vervolgens gaan ze u stalken om meerdere loten af te nemen.

De staatssecretaris van Justitie, Fred Teeven, wil de loterijen strengere regels gaan opleggen. In de toekomst moet voorkomen worden dat klanten misleid worden door een marketingactie. De boete die maximaal opgelegd kan worden bedraagt €780.000.

Lees ook:Niemand doet mee met de loterijen voor een bak ijs
Lees ook:Bespaartip: loterijen opzeggen
Lees ook:Ik kan de Postcode Loterij nu opzeggen!
Lees ook:Loterijen blijven met prijzen zitten
Lees ook:Bedrog van de Nationale Postcode Loterij

Eén reactie op “Loterijen krijgen strengere regels opgelegd

  1. Geld

    Dat is een goede zaak. Veel van dit soort reclame is misleidend en zal leiden tot veel schade. Bedankt voor je bericht!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.