Ziektekostenpolis voor niet-rokers

AGIS doet goed z'n best om de nieuwe ziektekostenpolis voor niet-rokers in de markt te zetten. Op de radio hoorde ik een commercial, op m'n werk riepen we er iets over, op verschillende nieuwssites wordt het aangehaald en ik schrijf er nu ook al over. Dat niet roken beter voor je gezondheid is dan wel roken wisten we al. Ik vind het dan ook op zich niet zo vreemd om daarvoor een lagere premie te geven in de zorgverzekering. De premie voor een overlijdensrisicoverzekering is ook lager voor niet-rokers. Maar of dat nu werkelijk de insteek is? Draait het niet alleen om publiciteit?

Er zijn wel meer dingen die duidelijk goed of slecht voor de gezondheid zijn. Een aparte zorgverzekering voor sporters is dan ook een idee. Hoeveel keer per week moet je dan gaan sporten om voor die verzekering in aanmerking te komen? En controleren ze ook of je werkelijk wat doet op de sportschool, want misschien zit je wel alleen aan de bar. Of sta je binnen 5 minuten weer buiten om vervolgens bij de snackbar een vette hap te halen en een sigaret op te steken…

Geweldig, een kortingen en toeslagensysteem in de zorgverzekeringen waarbij je punten krijgt voor gezond eten, sporten en knuffelen, maar moet inleveren voor roken, snacken en stappen.

In het persartikel bij het ANP staat overigens dat AGIS niet controleert of men werkelijk niet rookt. Hmmmm misschien toch alleen een publiciteitsverhaal? Waarbij de premies van die speciale niet-rokers verzekering helemaal niet zo voordelig zijn in de markt?

Lees ook:Minder loon voor rokers?
Lees ook:Rokersvoordeel bij lijfrente-uitkeringen
Lees ook:Lagere premie overlijdensrisicoverzekering door te stoppen met roken
Lees ook:Sigaretten tot 50 cent duurder
Lees ook:Menzis – premie afhankelijk van de gezondheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.