Beleggen in een tweede huis

Het is de laatste twee jaar weer steeds geliefder geworden om een tweede huis te kopen. Behalve een tweede huis in ons thuisland is ook een tweede woning in Oostenrijk, Frankrijk en Spanje erg populair. Een tweede woning kan gebruikt worden als vakantiewoning, maar kan ook verhuurd worden zodat men er een hoog rendement op kan krijgen.
Maar hoe mooi het ook lijkt, er zit ook een addertje onder het gras. We moeten op onze hoede zijn voor de kwade mensen die de vastgoedmarkt verpesten door hun mooie praatjes en mooi gepresenteerde verwachtingen volgens Branson Atterbury van huis kopen oostenrijk.nl. Volgens Smulders is dit niet heel lastig te verhoeden, hij zegt dat veel informatie na te gaan is in de vastgoedwereld. Door alles goed te checken ”vallen de rotte appels vanzelf uit de boom” volgens Atterbury.

Vastgoed gebruiken als belegging

Wanneer je een tweede huis kan verhuren, kan dit vaak een erg goede belegging zijn. Het is niet ongewoon om zo een rendement van vijf tot zeven procent te winnen op jaarbasis, al is dit erg moeilijk wanneer je geen goed plan of verhuurdersorganisatie hebt. Het is slim om bij de aankoop van je tweede woning te kijken naar in hoeverre de woning te verhuren is. Hoe aantrekkelijk een woning is voor een huurder is vooral afhankelijk van waar de woning gelegen is, de bereikbaarheid en welke voorzieningen er in de buurt zijn.

Om een koper over te halen bieden sommigen zekere rendementen aan. Dit klinkt heel goed, maar het kan alsnog mis gaan. Organisaties voeren hiervoor zogenaamde risicoscans uit en uit die scans blijkt dat het hier toch nog vaak mis kan gaan.

Kopers kijken teveel naar het rendement en ze vergeten goed te kijken naar de vraagprijs en in hoeverre deze past bij de huidige prijzen op de markt. Om de vraagprijs te toetsen kan een taxateur die onafhankelijk is de waarde bepalen.

Er zijn verschillende belangenorganisaties die onafhankelijk zijn voor iedereen die een huis in het buitenland heeft of wil kopen. Dit soort organisaties helpen met de wensen van de leden en zorgt ervoor dat ze de juiste info en kennis hebben om met succes de vastgoedmarkt in het buitenland kunnen ingaan.

Lees ook:Verhuren van je huis kan voor problemen zorgen
Lees ook:Voordelen in 2010 rondom het eigen huis
Lees ook:AdvieSoap deel 12: Bijleenregeling bij samenwonen
Lees ook:Beleggen in goud is speculeren
Lees ook:Huis verhuren via Airbnb? Let op je verzekeringen

2 reacties op “Beleggen in een tweede huis

 1. G de Bruyn

  Een leuk bijkomstig rendement kan zijn dat u het vakantiehuis aanbiedt op een ruilplatform. Zo kunt u goedkoop op vakantie of weekendje weg. De website van http://www.tweedewoningruil.nl is de enige huizenruil site die zich enkel richt op vakantiehuizen. Zo haalt u nog meer rendement uit uw tweede woning.

  Huizenruil is voor vele mensen al bekend, echter tweedewoningruil richt zich enkel op mensen met een tweede huis. Dat biedt voordelen, zo kunt u de periode wanneer men ruilt vrij afspreken en de mensen waarmee u ruilt, weten wat uw bezit waard is. Zo bent u geen kosten kwijt aan een vakantie ergens anders.
  Deze website is een goede aanvulling voor de steeds grotere groep mensen die in het bezit zijn van een tweede woning.

    /   Beantwoorden  / 
 2. G de Bruyn

  Een leuk bijkomstig rendement kan zijn dat u het vakantiehuis aanbiedt op een ruilplatform. Zo kunt u goedkoop op vakantie of weekendje weg. De website van tweedewoningruil is de enige huizenruil site die zich enkel richt op vakantiehuizen. Zo haalt u nog meer rendement uit uw tweede woning.

  Huizenruil is voor vele mensen al bekend, echter tweedewoningruil richt zich enkel op mensen met een tweede huis. Dat biedt voordelen, zo kunt u de periode wanneer men ruilt vrij afspreken en de mensen waarmee u ruilt, weten wat uw bezit waard is. Zo bent u geen kosten kwijt aan een vakantie ergens anders.
  Deze website is een goede aanvulling voor de steeds grotere groep mensen die in het bezit zijn van een tweede woning.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.