Bespaartips bij zeer koud weer

De periode van zeer lage temperaturen is weer van start gegaan. In deze periode moet u veel verstoken om uw huis warm te houden. Dit zijn zware tijden voor cv-ketels en voor auto’s.

Bij zeer koud weer zullen cv-ketels eerder gebreken vertonen doordat ze extra moeten presteren. Hetzelfde geldt voor de auto. De accu zal het eerder begeven en bereid u ook voor op andere kwalen van de auto. Op het internet kwam ik de volgende tips aan om te besparen op de stookkosten in huis.

Tip 1: Zorg voor warme voeten
Zolang uw voeten warm zijn, zult u minder last hebben van een lagere temperatuur. De temperatuur kan hierdoor een graadje lager. De besparing kan oplopen tot 6 procent aan stookkosten.

Tip 2: Een kwartiertje het raam open
Door frisse lucht binnen te laten, kunt u de stookkosten naar beneden brengen. Dit wordt veroorzaakt doordat de lucht in uw huis vochtig is, en door de raam open te zetten krijgt u meer droge lucht in huis. Droge lucht blijkt beter te verwarmen zijn dan vochtige lucht.

Tip 3: Thermostaat niet te laag zetten in de nacht
Gedurende de nacht is het geen probleem dat uw huis gaat afkoelen naar een lage temperatuur. Op het internet heb ik hierover verschillende theorieën aangetroffen. De één geeft aan dat het niet uitmaakt dat de cv uw huis vanaf een lage temperatuur weer moet opwarmen, terwijl een ander aangeeft dat het verstandiger is om een temperatuur tussen de 16 en 18 graden aan te houden als minimum.

U moet er in ieder geval voor waken dat de temperatuur in bepaalde vertrekken van het huis niet zo laag gaat zakken dat er schade kan ontstaan. Een wasmachine of een droger kunnen beschadigd raken door zeer lage temperaturen. De temperatuur in uw woonkamer zal niet snel dermate laag zakken, maar dit gevaar dreigt wel in een bijkeuken of garage.

Lees ook:Hoe lang moet je de hypotheekrente vastzetten?
Lees ook:Hypotheken met korte rentevaste periode zijn riskant
Lees ook:Strenge winter kost u 70 tot 220 euro extra
Lees ook:Nu! Korting op Brommerverzekering bij HEMA
Lees ook:Lenen voor een auto

Eén reactie op “Bespaartips bij zeer koud weer

  1. Margo

    Hoe vervelend: twee weken geleden ging mijn cv ketel stuk!:( en dat midden in de winter! ik dus offertes aangevraagd via http://www.cvketel-weetjes.nl/cv-ketel-offerte-aanvragen.html. en uiteindelijk een goede monteur voor een redelijke prijs gevonden. Heb wel wat offertes met elkaar vergeleken en dat scheelde uiteindelijk toch wel geld!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.