Huizen te duur te koop

Onderzoekers van Bouwfonds REIM hebben vastgesteld dat veel huizen te koop staan voor een bedrag die ver boven de marktwaarde ligt. Om een eigen huis te kunnen verkopen op korte termijn zal de vraagprijs in veel gevallen verlaagd moeten worden.

Volgens een artikel op fd.nl zijn de huizenprijzen 8 procent gezakt ten opzichte van de piek in augustus 2008. Voor 2010 wordt nog rekening gehouden met een verdere daling van 1,5 procent, waardoor de totale daling op gemiddeld 9,5 procent komt. De onderzoekers zien overigens wel dat de prijzen nu al stabiliseren in de prijssegment tussen de €200.000 en €250.000. Nog steeds komen er meer huizen in de verkoop dan dat er verkocht worden.

Huizen die al langer in de verkoop zitten en die niet in prijs verlaagd zijn, staan te koop voor bedragen waarvoor ze waarschijnlijk niet verkocht gaan worden. Een huis die in 2008 in de verkoop is gekomen, bevat nog steeds een vraagprijs die gemiddeld 8 procent te hoog ligt. Andere huizen zijn al in prijs verlaagd, maar de verkopers kunnen niet verder in prijs zakken. Hierdoor hebben ze geen onderhandelingsruimte meer.

Lees ook:Duurste gemeente, goedkoopste gemeente
Lees ook:Steeds lagere verkoopprijs bij gedwongen verkoop
Lees ook:Herstel of geen herstel huizenmarkt
Lees ook:Duurste huizen van Nederland
Lees ook:Waar zijn de duurste huizen verkocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.