Is een lijfrenteverzekering nog steeds aan te raden?

Mijngeld.blog.nlVermogen opbouwen door middel van het verzekeren is al jaren op z’n retour. Logisch ook, in verzekeringen zitten te hoge kosten. Gelukkig zijn er goede alternatieven.

Als zzp’er bouw ik geen pensioen op. Tot een paar jaren geleden werkte ik nog in loondienst waar ik een pensioen opbouwde. Uiteraard is dat maar een kleine aanvulling op mijn AOW. Over de periode tot mijn 40e jaar heb ik een volwaardige pensioen opgebouwd. Over de periode vanaf mijn 40e tot mijn 44e maar gedeeltelijk, omdat ik maar parttime in loondienst werkte. Ook had ik in deze periode een slechte pensioenregeling. Ik moet nu volledig mijn eigen boontjes doppen. Hoe doe ik dat?

Lijfrentekapitaal opbouwen via banksparen
Ik kies nu voor banksparen. Jaarlijks stort ik een deel van mijn verdiensten op een geblokkeerde bankspaarrekening. Op deze rekening bouw ik een vermogen op voor na mijn pensionering. Eigenlijk zou ik precies moeten berekenen hoeveel ik jaarlijks moet storten om op mijn pensioendatum een volwaardig pensioen mee aan te kunnen kopen. Uitgaande van de huidige rente heb ik het berekend, maar wat blijkt? Daar heb ik jaarlijks het geld niet voor. Dus heb ik het omgedraaid.

Wat ik jaarlijks kan missen stort ik op de bankspaarrekening. Dit bedrag is aftrekbaar van het inkomen en ik bouw in ieder geval iets op. Inmiddels staat er ruim €7.500 op de rekening. Ik krijg er een vergoeding over van 1,1%. Uitgaande van de huidige spaarrentes is dit best nog een hoog rendement.

Beter een te laag pensioen dan een veel te laag pensioen!

Lees ook:Lijfrenteverzekering of lijfrente banksparen?
Lees ook:Banksparen populairder dan levensverzekering
Lees ook:Zzp’ers maken zich niet druk om pensioen
Lees ook:Wat kies je voor je lijfrenteaftrek?
Lees ook:Niet iedereen heeft recht op een volledige AOW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.