Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering – Alvast een deel laten uitbetalen?

Mijngeld.blog.nlDe uitvaartverzekeraar Yarden heeft een interessante initiatief. Als je terminaal ziek bent kun je alvast de helft van het verzekerd bedrag uit laten keren. Met dit bedrag kun je de onverwachte kosten tijdens je ziektebed opvangen.

In eerste instantie dacht ik: “Wat een onzin! Dergelijke kosten kun je niet opvangen met een paar duizend euro”. Ik heb het nu nader bestudeerd en toch is het niet zo’n slecht idee. Het struikelblok blijft wel het geringe bedrag. Wat nu als deze optie mogelijk wordt gemaakt met een overlijdensrisicoverzekering? Met een verzekerd bedrag van €50.000 of €100.000 hebben we het al over andere bedragen die uitgekeerd worden als de verzekerde terminaal is.

Belangrijk verschil tussen uitvaart- en overlijdensrisicoverzekering

Met een dergelijke optie zal een verzekeraar niet snel komen voor een overlijdensrisicoverzekering. In dit opzicht zitten er namelijk twee belangrijke verschillen tussen deze verzekeringen. Ten eerste gaat het bij de uitvaartverzekering om veel kleinere bedragen. Ten tweede is het risico in de uitvaartverzekering kleiner. De verzekerde bouwt namelijk een vermogen op in de verzekering. De premie voor de overlijdensrisicoverzekering is gebaseerd op het afdekken van het risico van het overlijden vóór een bepaalde datum. In deze polissen wordt dus niet of nauwelijks gespaard.

 Toch wel een idee voor de overlijdensrisicoverzekering

Verzekeraars zouden het uitkeren bij een terminale ziekte ook op moeten pakken. Yarden keert voor de uitvaartverzekering maximaal 50% uit vóór het overlijden. Zover hoeven verzekeraars niet te gaan met de overlijdensrisicoverzekering, maar bijvoorbeeld 20% tot 30% zal voor veel mensen al een groot verschil maken. Het moet uiteraard wel gaan om overlijdensrisicoverzekering die niet bedoeld zijn om de hypotheek af te lossen bij overlijden.

Een geweldige productinnovatie!

Lees ook:Grote premieverschillen tussen uitvaartverzekeringen
Lees ook:De kosten van een overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Waardoor worden risicoverzekeringen steeds goedkoper?
Lees ook:Premie overlijdensrisicoverzekering afhankelijk van postcode
Lees ook:Uitkering in verband met overlijden vóór overlijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.