Jonge automobilisten niet welkom bij alle verzekeraars

Mijngeld.blog.nlVoor Poliswijzer.nl heb ik een artikel geschreven over waar jongeren tegenaan lopen bij het verzekeren van een auto. Van de 44 onderzochte verzekeraars kunnen jongeren bij 8 verzekeraars niet terecht. Bij sommige verzekeraars moet je zelfs 31 jaar oud zijn om welkom te zijn bij de verzekeraars.

Jonge bestuurders van auto’s zijn niet populair. Gemiddeld richten ze vaker schades aan. Ze zien in mindere mate risico’s en ze overschatten hun rijvaardigheden. Doe daar onervarenheid bij en je hebt een grotere kans op ongelukken.

Welke verzekeraars weigeren 18 jarigen?

Verzekeraars bepalen hun eigen beleid. Ze mogen jonge verzekeringsnemers weigeren te verzekeren. Dit is geen discriminatie, want de grotere kans op schade is te onderbouwen met feiten. De volgende verzekeraars accepteren jongeren niet:

  • Aegon (pas vanaf 31 jaar bij online aanmelding)
  • Kroodle (vanaf 31 jaar)
  • National Academic (vanaf 23 jaar)
  • Nowgo (vanaf 25 jaar)
  • Promovendum (vanaf 22 jaar)
  • Proteq (vanaf 25 jaar)
  • Reaal (vanaf 25 jaar)
  • Zelf.nl (vanaf 25 jaar)

Met een hoge premie kunnen jongeren ontmoedigd worden

Als verzekeraar kun je jongeren keihard de deur wijzen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze af te schrikken met een hoge premie. Eén verzekeraar rekent wel een zeer hoge premie. Voor het WA-verzekeren van een VW Golf wordt er tot maar liefst €424,56 per maand in rekening gebracht.

 

Vooral voor jongeren is het belangrijk om goed te vergelijken. Een willekeurige verzekeraar kiezen kan je veel geld kosten.

Lees ook:Verzekeraars discrimineren op basis van leeftijd
Lees ook:Jongeren betalen de hoofdprijs voor een autoverzekering
Lees ook:Jongeren zijn weer duurder uit met de autoverzekering
Lees ook:Autoverzekering – hoeveel is een jongere duurder uit?
Lees ook:Een autoverzekering voor jongeren onbetaalbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.