Op vakantie binnen Nederland – Ook een reisverzekering?

Mijngeld.blog.nlVolgens verzekeraars is ook binnen Nederland een reisverzekering noodzakelijk, maar daar kun je over twijfelen. Natuurlijk heeft de reisverzekering een toegevoegde waarde, maar zijn de kosten niet te hoog ten opzichte van de geboden dekking?

Bij een buitenlandse vakantie pleit ik zeker voor een reisverzekering. Door omstandigheden kun je eerder naar huis moeten, waar hoge kosten uit voort kunnen komen. Je hebt ook een grotere kans op diefstal van jouw bagage. De medische kosten kunnen in het buitenland ook een probleem zijn.

Wat zijn de grootste gevaren binnen Nederland?
Veruit de belangrijkste dekking van de reisverzekering bij een binnenlandse vakantie is de dekking tegen diefstal. Wist jij dat je bagage deels meeverzekerd kan zijn op jouw inboedelverzekering. Door ook nog een reisverzekering af te sluiten kun je ook te goed verzekerd zijn. Er kunnen zich situatie voor doen dat je de vakantie binnen Nederland beter toch kunt verzekeren, maar persoonlijk waag ik het er op. Mijn binnenlandse vakantie ga ik niet verzekeren.

Er kleven risico’s aan, maar ik neem het risico.

Lees ook:Is een reisverzekering noodzakelijk?
Lees ook:Verzekeringen die niet noodzakelijk zijn
Lees ook:Ga goed verzekerd op wintersport
Lees ook:Kiest u een dure of een goedkope doorlopende reisverzekering?
Lees ook:Doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger voor gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.