Welke verzekeringen zouden verplicht moeten worden?

Mijngeld.blog.nlSommige verzekeringen zijn zo belangrijk dat ze eigenlijk verplicht moesten zijn. De volgende verzekeringen kun je echt niet zonder, maar zijn niet verplicht.

Een aantal verzekeringen zijn zo belangrijk dat ze verplicht zijn. Autobezitters zijn verplicht om minimaal de WA-autoverzekering af te sluiten. Deze verzekering keert uit bij schade veroorzaakt aan anderen. Deze verplichting geldt ook voor andere motorrijtuigen. Medische zorg kunnen wij ook niet zonder, dus is de basisverzekering ook verplicht. Sommige verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel belangrijk.

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)
De meeste mensen hebben een AVP, maar er zijn mensen die denken dat ze er zonder kunnen. Door jouw schuld kun je zwaar lichamelijk letsel aan iemand aanbrengen. Je rijdt bijvoorbeeld per ongeluk iemand met de fiets omver. Het slachtoffer kan hiervoor blijvend arbeidsongeschikt raken. Hiervoor kun jij als veroorzaker aansprakelijk gesteld worden. Verdeeld over tientallen jaren kan het een schadeclaim van honderdduizenden euro’s of zelfs nog meer opleveren. Door het afsluiten van een AVP dicht jij het risico goedkoop af.

Opstalverzekering
De kans dat jouw huis in de brand vliegt is klein, maar niet uit te sluiten. Stel je eens voor dat het toch gebeurt. Je huis kan binnen een paar minuten volledig verwoest worden. Vervolgens heb je nog een hypotheek op een huis die je niet meer hebt en je moet zorgen voor vervangende woonruimte. Dit risico kun je financieel niet zelf opvangen. Een woonhuisverzekering kun je dus echt niet zonder. Bij het afsluiten van een hypotheek wordt deze verzekering ook verplicht gesteld door de geldverstrekker. Huurders hoeven het huis niet zelf te verzekeren. De eigenaar van het huis zorgt voor de verzekering.

Een reisverzekering voor een buitenlandse vakantie
Bij een reisverzekering denk je waarschijnlijk aan het verzekeren van jouw bagage, maar er is meer te verzekeren. De medische kosten worden niet in alle gevallen volledig gedragen door de Nederlandse zorgverzekering. Met een reisverzekering inclusief verzekerde medische kosten ga je goed verzekerd op vakantie. Naast de dekking voor de bagage vergoedt de reisverzekeraar bijvoorbeeld ook de kosten als je terug naar Nederland moet in verband met een ziekte of een ongeval. Wat ook nog wel eens gebeurt is dat je door een staking vastzit op je reisbestemming. Als je hulp nodig hebt, kun je bellen met het alarmcentrale waarbij je hulp krijgt in het Nederlands. Wel zo prettig!

Overlijdensrisicoverzekering
Een uitvaartverzekering dekt de kosten van de uitvaart, maar houdt ook rekening met de financiële gat dat er achter blijft. Het overlijden van één van de kostwinners heeft naast een emotionele ook een zware financiële impact. Met een overlijdensrisicoverzekering kan het eerste financiële leed opgevangen worden. Bijvoorbeeld een gezin in een huurhuis. Bij overlijden van één van de kostwinners is het huis niet meer op te brengen. Een overlijdensrisicoverzekering zorgt bijvoorbeeld voor een uitkering van 100.000 euro om na een overlijden geldzorgen te voorkomen.

Lees ook:Verzekeringen die niet noodzakelijk zijn
Lees ook:Ga goed verzekerd op wintersport
Lees ook:Er valt geld te besparen op de reisverzekering
Lees ook:Op vakantie binnen Nederland – Ook een reisverzekering?
Lees ook:Reisverzekering – Je kunt ook te ruim verzekerd zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.