Voor alle autoverzekeringen het rijgedrag meten!

Mijngeld.blog.nlEen aantal verzekeraars biedt autoverzekeringen aan waarbij de premie mede afhankelijk is van het rijgedrag. Veel automobilisten met een keurig rijgedrag sluiten zich bij deze verzekeraars aan. Helaas is dit nog niet de maatstaf. Alle verzekeraars zouden het verplicht moeten invoeren. Dit voorkomt veel verkeersdoden onder jongeren.

Het aantal verkeersdoden in Nederland is in 2015 met 9% toegenomen. Door de premie van de autoverzekering afhankelijk te maken van het rijgedrag zal het aantal verkeersdoden naar mijn mening sterk dalen.

Hoe werkt een rijgedrag verzekering?
Verzekeraars stellen een stekker beschikbaar die in de auto geïnstalleerd kan worden. De stekker registreert hoe de automobilist rijdt. Hierbij kun je denken aan hoe er wordt opgetrokken en juist geremd. Dit alles wordt geregistreerd. Roekeloos rijgedrag wordt afgestraft door een hogere premie. Dit is een erg kort door de bocht omschrijving, maar zo werkt het in grote lijnen.

Meer verkeersdoden in de weekenden
Volgens het CBS vallen de meeste verkeersdoden op zaterdag. Dat wordt waarschijnlijk voor een groot deel veroorzaakt door puberbestuurders. Ze zitten met meerdere jeugdigen in een auto en de bestuurder wil stoer doen tegenover de rest van de inzittenden. Hier is weinig tegen te doen, maar met een autoverzekering die het rijgedrag meet leg je de hogere premie vooral neer bij de puberale chauffeurs en niet bij voorzichtige chauffeurs die nog jong zijn. Verzekeraars straffen nu namelijk af op basis van de leeftijd, maar op rijgedrag is eerlijker.

Lees ook:Beloning voor je rijgedrag
Lees ook:Fairzekering – Hoe werkt het?
Lees ook:Geen winterbanden, lagere uitkering
Lees ook:Wordt de autoverzekering duurder door het elektrisch rijden?
Lees ook:Autopremies gaan omhoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.