Verzekeraars mogen premie niet teveel verhogen

Volgens toezichthouder Kifid mogen verzekeraars de premies niet te sterk verhogen. Bij een stijging van de premie met meer dan 10% moet de verzekering beëindigd worden, tenzij de klant uitdrukkelijk akkoord geeft. Als verzekeringnemer mag je de verzekering al beëindigen bij een sterke verhoging. Het Kifid gaat nog een stapje verder.

Het ging om een uitspraak over drie zaken waarin verzekeraars de premies met resp. 20%, 22% en 173% verhoogd hebben. De laatste maanden verhogen veel verzekeraars de premies voor motorrijtuigen. Hier heeft DNB een tijd geleden ook tot opgeroepen, omdat de premies te laag waren. Verzekeraars waren verwikkeld in een concurrentiestrijd. Het gevolg was dat de premies te laag waren om de kosten te dekken. Om de financiële positie van de verzekeraars te beschermen heeft DNB de verzekeraars verzocht om de premies naar boven bij te stellen.

Is de premie van jouw verzekering sterk verhoogd?
Een premieverhoging van 10% of meer is voor mij een reden om verder te kijken. De kans is namelijk groot dat een concurrerende verzekeraar een verzekering biedt met gelijke voorwaarden en een lagere premie. Dit houdt ook de verzekeraars scherp. Premie verhogen zorgt voor een groot klantenverlies. Logisch hoor dat ze de premies moeten verhogen, maar ik moet mijn eigen portemonnee bewaken.

Lees ook:Premie zorgverzekering per 2015 omhoog
Lees ook:Premie schadeverzekeringen omhoog in 2013
Lees ook:Premie autoverzekering stijgt hard
Lees ook:Kritische klanten betalen minder voor de zorgverzekering
Lees ook:Autopremies gaan omhoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.