Een auto met een waarde van 2.500 euro WA casco verzekeren

Mijngeld.blog.nl

Het is een prettig idee om je auto goed te verzekeren. De meest uitgebreide dekking, de WA casco (all risks), keert ook je eigen schade uit als het niet te verhalen is op een tegenpartij. Kan deze duurste dekking nog wel uit als de dagwaarde van de auto laag is?

Verzekeraars en tussenpersonen adviseren vaak om auto’s ouder dan 6 of 8 jaar niet meer WA casco te verzekeren. Voor het bepalen van de premie wordt er namelijk uitgegaan van de nieuwwaarde en bij schade wordt er uitgegaan van de dagwaarde. Stel, je hebt een Renault uit 2004 met een nieuwwaarde van €37.000. Als deze auto WA casco verzekerd is wordt de premie berekend op basis van €37.000, terwijl de dagwaarde €2.500 bedraagt. Bij een schade krijg je dus nooit meer dan €2.500 uitgekeerd.

De meest optimale dekking is ook van de premie afhankelijk
Ik heb een voorbeeldberekening gemaakt voor een Renault Laguna uit 2004. In de berekening ben ik uitgegaan van 20 schadevrije jaren en maximaal 20.000 km per jaar. De dagwaarde van de auto bedraagt €2.500. Uitgaande van de laagste premie bedraagt de premie voor de WA casco €35,14 per maand. Voor de beperktere WA beperkt casco is er maandelijks verschuldigd €22,93.

Voor €35,14 – €22,93 = €12,21 x 12 = €146,52 per jaar kun je voorkomen dat je een schadepost van €2.500 te verwerken krijgt als jij jouw auto total loss rijdt. Vooral als je niet het geld hebt om een andere auto te kopen is het zeker te overwegen om toch te kiezen voor een WA casco autoverzekering.

Lees ook:Besparen op de autoverzekering – kies de juiste dekking
Lees ook:Besparingen op de autoverzekering
Lees ook:Independer biedt extra uitgebreide WA autoverzekering aan
Lees ook:Alleen al om hagelschade de auto WA plus verzekeren
Lees ook:WA Autoverzekering – FAQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.