Huis verhuren via Airbnb? Let op je verzekeringen

Stack of 50 euro notesVoor Geld.nl heb ik een artikel geschreven over Airbnb. Bieden de inboedel- en de opstalverzekering wel dekking als je jouw huis gaat verhuren? In veel polisvoorwaarden blijkt verhuur gedeeltelijk uitgesloten te zijn van de dekking. Airbnb lost het probleem gedeeltelijk op, maar het blijft opletten.

Alleen al in Amsterdam doen er meer dan 10.000 huizen mee aan Airbnb. Via deze marktplaats van huizen kun je tijdelijk een huis of een deel van een huis huren. Huiseigenaren, maar ook huurders, kunnen op deze manier eenvoudig een centje bijverdienen. Er kunnen problemen ontstaan als de verhuur niet eerst wordt doorgegeven aan de verzekeraar van het huis en van de inboedel.

Wat gebeurt er bij schade tijdens verhuur via Airbnb?
Je loopt kans dat je een schade dat tijdens de verhuur is ontstaan niet volledig uitbetaald krijgt. Als de schade bijvoorbeeld door nalatigheid van de huurder is ontstaan, zal de verzekeraar niet op willen draaien voor de schade. Overleg de verhuur altijd met de verzekeraar. Meestal is er namelijk wel een oplossing te vinden.

De verzekering van Airbnb zelf
Voor een aantal veel voorkomende schade-oorzaken biedt Airbnb zelf dekking, maar let op! Het gaat niet om alle schades. Verdiep je hier goed in voordat je begint met het verhuren van je huis via Airbnb.

Lees ook:Verhuren van je huis kan voor problemen zorgen
Lees ook:Als bijverdiensten je auto verhuren
Lees ook:Voordelen in 2010 rondom het eigen huis
Lees ook:Autoschade op vakantie: wie betaalt de kosten?
Lees ook:Geen winterbanden, lagere uitkering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.