Beloning voor je rijgedrag

Voor Geld.nl heb ik een artikel geschreven over Fairzekering. De autopolis van Fairzekering geeft een teruggave van de premie die afhankelijk is van het rijgedrag. Je kunt recht hebben op een maandelijkse teruggave van de premie tot 35%.

Bij het aanvragen van de autopolis bij Fairzekering wordt er uitgegaan van dezelfde criteria als waar ook de andere verzekeraars standaard vanuit gaan. De hoogte van de premie is dus voor een groot deel afhankelijk van de opgebouwde schadevrije jaren. Het rijgedrag uit het verleden hoeft echter niets te zeggen over je huidige rijgedrag. Een automobilist met veel schadevrije jaren hoeft nog geen veilige bestuurder te zijn. De verzekeraar Fairzekering geeft verzekerden een teruggave van 35% van de maandpremie afhankelijk van het rijgedrag.

De verzekeraar verstrekt bij het afsluiten van de verzekering een device (stekker) die in de OBD poort van de auto moet worden geplaatst. Deze stekker verzamelt gegevens over je rijgedrag. Er wordt onder andere gekeken naar in hoeverre jij je aan de maximum snelheden houdt, en de kracht waarmee jij optrekt en weer afremt. Aan criteria wordt afgemeten hoe veilig jij rijdt. Veilige rijders ontvangen 35% van de premie terug. Scoor je iets slechter dan heb je mogelijk nog recht op 10% teruggave. Een nog slechtere score geeft geen recht op een teruggave.

Lees mijn volledige verhaal op Geld.nl.

Lees ook:Fairzekering – Hoe werkt het?
Lees ook:Jaar lang geen autoverzekering kost veel geld
Lees ook:Autoverzekering – kritische klanten betalen minder
Lees ook:Schadevrije jaren zijn premiebepalend voor de autoverzekering
Lees ook:Jongeren betalen de hoofdprijs voor een autoverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.