Uitkering in verband met overlijden vóór overlijden

Een overlijdensrisicoverzekering keert het verzekerde kapitaal uit na overlijden van de verzekerde. Er is nu een overlijdensrisicoverzekering beschikbaar, die al uitkeert zodra vast is komen te staan dat de verzekerde niet lang meer te leven heeft.

In de Verenigde Staten zijn er investeerders die overlijdensrisicoverzekeringen (de begunstiging) van terminale patiënten kopen. De verzekerde heeft niet meer lang te leven, maar de verzekering keert pas uit op het moment dat de verzekerde daadwerkelijk overleden is. De investeerders geven geld aan de patiënten die op deze manier zelf nog over het geld kunnen beschikken. De verzekerde krijgt slechts een deel van het bedrag die pas vrij zou komen na het overlijden. Dit blijkt lucratief voor diegene die de begunstiging koopt. Eén verzekeraar bieden nu een oplossing.

TAF
De ook in Nederland actieve verzekeraar TAF heeft een nieuwe vorm van overlijdensrisicoverzekering op de markt gebracht. Tegen een extra premie van 3 procent keert de verzekeraar het verzekerde bedrag uit in het geval de verzekerde terminaal ziek is. Dit moet vastgesteld worden aan de hand van een verklaring van een specialist waaruit blijkt dat de verzekerde nog maximaal twaalf maanden te leven heeft. Deze regeling geldt uitsluitend voor personen tot 65 jaar.

Er zijn twee uitzonderingen. In het geval HIV besmetting de oorzaak is van de terminale ziekte is, en indien de diagnose gesteld is binnen twaalf maanden voor beëindiging van de polis volgt er geen uitkering.

Lees ook:Ex-kankerpatiënt betaalt teveel voor overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Premie overlijdensrisicoverzekering afhankelijk van postcode
Lees ook:De kosten van een overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Diabetespatiënten betalen gemiddeld 230 procent meer voor een overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Even geen uitvaartpolis bij DELA

Eén reactie op “Uitkering in verband met overlijden vóór overlijden

  1. Peter

    Echt belachelijk dit, dit moet toch niet kunnen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.