Verzekering tegen ontvoering?

Het is duidelijk dat de Olympische Spelen in volle gang zijn. Er is weinig geldnieuws en dan ga je een beetje zoeken. Daarbij vond ik een artikel over verzekeringen tegen ontvoering. Huh? Nee, niet dat je een verzekeringsmaatschappij kunt betalen om niet ontvoerd te worden. Maar wel dat de verzekeringsmaatschappij het losgeld betaalt bij een ontvoering.

Multinationals schijnen zo’n verzekering vaak te hebben, waardoor ontvoerders weer vrij gemakkelijk losgeld kunnen krijgen. Daarom vindt Pax Christi dat die verzekeringen verboden zouden moeten worden. Zit wat in. Ontvoeringen moet je natuurlijk niet stimuleren.

Heb ik hier niet ooit een film over gezien? Ransom als ik het goed heb…

Lees ook:The house of sand and fog… open je post!
Lees ook:Fitna kost Nederland 10 miljard
Lees ook:Vrij verzekerd?
Lees ook:Asbest – Wie betaalt de reiniging na een brand?
Lees ook:Gouden handdruk niet meer zo goud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.