Spaarrente glijdt nog verder weg

Huizenkopers zijn blij met de zeer lage rentestand van dit moment. Voor spaarders is het een kwestie van wachten tot de rentes eindelijk weer stijgen. De dalende trend lijkt niet te stoppen. De Rabobank biedt nu nog maar een spaarrente van 0,6%. In 2012 was deze rente nog vier keer zo hoog.

De spaarrentes van de andere grote Nederlandse banken word je ook niet blij van. ING biedt ook 0,6% en de ABN Amro zit er met 0,7% net iets boven. Er zijn alternatieven, maar ook andere banken bieden niet veel meer. De hoogste spaarrente krijg je nu bij Knab, namelijk 1,25%.

Alternatief voor sparen
Om toch kans te maken op een hoger rendement, kun je ervoor kiezen om te beleggen. Uitgaande van de koersontwikkeling van de AEX spreekt het beleggen in aandelen ook niet echt aan. Een andere mogelijkheid is om geld te investeren in crowdfunding. Door te investeren in projecten kun je nog op een goed rendement komen. Je moet er wel rekening mee houden dat er risico’s aan kleven. In de media hoor de vooral de succesverhalen over crowdfunding, maar wat als het bedrijf waar je in geïnvesteerd hebt failliet gaat?

Bij het kiezen voor crowdfunding is het belangrijk om goed te spreiden. Op deze manier kun je de kans op een negatief rendement aanzienlijk verkleinen.

Lees ook:Niet sparen maar crowdfunding?
Lees ook:Waarom beleggen?
Lees ook:Spaarrente op nul
Lees ook:Geld beschermen tegen inflatie
Lees ook:Hoogste spaarrente bij een Chinese bank

2 reacties op “Spaarrente glijdt nog verder weg

  1. Annie

    Met zulke lage spaarrentes word je inderdaad niet blij.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Peter

    Het wordt tijd dat ik mn geld in een sok stop thuis in plaats van op de bank

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.