Hoe eerlijk is uw spaarbank?

Vanaf vandaag kunt u op Independer.nl niet alleen de spaarrentes van de spaarbanken vergelijken, maar ook het maatschappelijk beleid van de banken. Hoe investeren de banken uw geld en wat financieren ze met uw spaargeld?

In onze samenleving wordt er naast het financiële plaatje ook steeds beter gekeken naar het maatschappelijke plaatje. Dit hebben wij bijvoorbeeld gezien met de plofkippen die in steeds meer supermarkten geweerd worden. Independer is gaan samenwerken met Eerlijkebankwijzer.nl. Deze website geeft inzicht in het investeringsbeleid van de verschillende banken. Investeert uw bank bijvoorbeeld in bedrijven die slecht omgaan met dierenwelzijn? Investeren ze ook in organisaties die wapens maken?

Maatschappelijk verantwoord sparen
Het beleid van de banken wordt inzichtelijk gemaakt op tien belangrijke internationale duurzaamheidsthema’s. U kunt van de tien belangrijkste aanbieders van spaarrekeningen en deposito’s de maatschappelijke betrokkenheid meten. Door ze onderling te vergelijken op de voor u belangrijke thema’s, kunt u de meest geschikte bank voor uzelf selecteren.

Kies de hoogste spaarrente bij de eerlijkste bank
Independer is de samenwerking met Eerlijke Bankwijzer aangegaan om beter inzicht te geven in financiële producten. Door inzicht te geven in de maatschappelijke betrokkenheid van de banken, zullen consumenten zich ook beter bewust worden van de manier hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een betere wereld. Zodra de consument steeds beter gaat letten op duurzaamheidsthema’s, worden banken eigenlijk gedwongen om er bewuster mee om te gaan.

Hoogste spaarrente en een goede score volgens Eerlijke Bankwijzer
In het overzicht van de hoogste spaarrentes ziet u ook in één oogopslag de gemiddelde score van de bank op de tien duurzaamheidsthema’s. Door de geringe verschillen in de hoogte van de spaarrente kunt u de duurzaamheid van de bank mee laten wegen. Ik heb bij wijze van spreken liever een duurzame bank met een spaarrente van 2% dan een niet duurzame bank met 2,1% spaarrente.

Lees ook:Spaarrente op nul
Lees ook:Hoogste spaarrente weer omlaag
Lees ook:Spaarrente dump
Lees ook:Spaarrente gaat omhoog, richting drie procent
Lees ook:Grootbanken verhogen spaarrente niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.