Hoge spaarrente pleister op inflatie

Voor eyeOpen heb ik een artikel geschreven over de gevolgen van inflatie en belastingheffing op uw spaargeld. U moet een hoge spaarrente realiseren om er wat betreft de waarde van uw spaargeld niet op achteruit te gaan.

Uw euro is nu meer waard dan over een aantal jaren. Dit wordt veroorzaakt door inflatie. Het is dus zaak om een rendement op uw spaargeld te maken dat hoger is dan de inflatie op dat moment.

Belastingheffing spaargeld
Iedere belastingplichtige heeft een vrijstelling van €21.139 (2012) wat betreft vermogen. Bezit u meer vermogen? Dan moet u over het meerdere een belastingheffing betalen. Eenvoudig gezegd moet u over het meerdere €12 belasting betalen voor iedere €1.000 dat u boven de vrijstelling zit. De inflatie schommelt rond de 2 procent, dus bij een vermogen boven de vrijstelling moet over dit deel minimaal een rendement worden gemaakt van ruim 3 procent.

Dat gaat u op dit moment niet lukken op een reguliere spaarrekening.

Lees ook:Geld vastzetten in deposito om inflatie tegen te gaan
Lees ook:Spaarrekening plunderen vóór 31 december
Lees ook:Hoe voorkom ik belastingheffing over mijn spaargeld?
Lees ook:Belastingheffing box 3 te hoog
Lees ook:100 euro sparen in ruil voor één Snicker per jaar

Eén reactie op “Hoge spaarrente pleister op inflatie

  1. pc

    Met de huidige spaarrente wordt dus het vervroegd aflossen van bijv. aflossingsvrije hypotheken interessant. Een nadeel hiervan kan zijn dat je als je nu aflost mogelijk een toekomstige fiscale stimuleringsmaatregel voor het vervroegd aflossen misloopt. Aan de andere kant, het reduceren van schuld, en het creëren van additionele overwaarde op je huis, bij ingrijpende wijzigingen in de persoonlijke sfeer, ontslag, scheiding etc. ook ellende kan voorkomen. Het scheppen van buffers en ruimten is sowieso nooit een slecht beleid. Dus kijk eens serieus naar het reduceren van schulden

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.