Spaarloon gaat banken geld kosten

Per 1 januari 2012 stopt de spaarloonregeling. Werknemers kunnen nu nog profiteren door nog € 613 bruto te storten en dit begin 2012 weer netto uitgekeerd te krijgen. Er is een run ontstaan om nog een spaarloonregeling af te sluiten.

Volgens een artikel op de Telegraaf.nl zijn diverse politieke partijen boos over het feit dat banken al in december met de spaarloonregeling stoppen. De regeling staat open tot 2012, dus kunnen werknemers nog steeds deelnemen.

Naar mijn mening hebben de banken recht om te klagen. Door een overheidsmaatregel is het mogelijk om met een constructie te profiteren van een overheidsbesluit. Door nu nog te storten, kunnen werknemers optimaal profiteren. De kosten komen te liggen bij de banken. Zij moeten voor een eenmalige storting een rekening openen en de gehele procedure voor het aanvragen van een rekening afwikkelen, wetende dat het gaat om een eenmalige storting.

Laten de politieke partijen maar boos zijn over hun eigen wanbeleid! De werknemers hebben gelijk dat ze nog spaarloon gaan aanvragen, en de banken zijn terecht niet blij met het extra werk.

Lees ook:Goed moment om te beginnen met spaarloon
Lees ook:Overdrachtsbelasting omlaag, spaarloon verdwijnt
Lees ook:Spaarloon wint met gemak van levensloop
Lees ook:“Misbruik” spaarloonregeling kost overheid 40 miljoen euro
Lees ook:Advieskosten bij banksparen zijn hoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.