Goed moment om te beginnen met spaarloon

Het FNV heeft opgeroepen om nog vóór 1 januari 2012 aan de spaarloonregeling mee te gaan doen. U kunt dan in één keer een bedrag storten van maximaal €613. Het geld spaart u bruto en het zult u vanaf 1 januari weer netto uitgekeerd krijgen.

De spaarloonregeling komt te vervallen per 1 januari 2012. Hiervoor in de plaats komt per 2013 de minder interessante vitaliteitsregeling. De spaarloongelden die nu op een geblokkeerde regeling staan, komt per 1 januari in één keer vrij.

In de resterende maanden van 2011, zou u nog kunnen gaan beginnen aan de spaarloonregeling. Uit oogpunt van tijd zou het wel handig zijn dat de werkgever al een bestaande spaarloonregeling heeft. Indien dit het geval is, kunt u direct een spaarloonrekening openen, waar het spaarloonbedrag op gestort moet worden. Indien u hier van wenst te profiteren, is er wel enige haast geboden. De bank moet namelijk wel de kans krijgen om de rekening te openen, en een deel van het loon moet nog dit jaar gestort worden op de nieuwe rekening.

Werknemers die al deelnemen aan de levensloopregeling hebben deze mogelijkheid niet. Deze regelingen kunnen namelijk niet naast elkaar lopen.

Lees ook:Spaarloon gaat banken geld kosten
Lees ook:“Misbruik” spaarloonregeling kost overheid 40 miljoen euro
Lees ook:Spaarloon valt vrij op 1 januari 2012
Lees ook:Overdrachtsbelasting omlaag, spaarloon verdwijnt
Lees ook:Een extraatje in januari door vrijvallen spaarloon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.