Kies voor beleggen in plaats van banksparen

Mijngeld.blog.nlAls zzp’er bouw ik geen pensioen op, dus ik moet zelf voorzieningen treffen. Tot 2017 legde ik maar een gering bedrag per jaar opzij op een bankspaarrekening. Pas in 2017 ben ik actief begonnen met mijn oudedag. In eerste instantie op een bankspaarrekening, maar lonend was het niet. Sinds kort werk ik aan een lijfrentekapitaal op een beleggingsrekening. En dat loont wel (tot nu).

Over de bankspaarrekening had ik best een hoge rentevergoeding. Tenminste als je het vergelijkt met de spaarrentes van dit moment. Helaas kwam ik niet verder dan een rentevergoeding van 0,6%. Het opgebouwde kapitaal heb ik eind 2017 overgeheveld naar een pensioenrekening op basis van beleggingen. In een paar weken tijd heb ik een rendement opgebouwd, waar ik anders een jaar over zou doen. Uiteraard kleven er wel risico’s aan het beleggen, maar wat kan mij gebeuren. Ik heb nog 22 jaren tot mijn pensioen.

Een flinke dip op de aandelenmarkt overleef ik wel. Over 15 jaar wordt het een ander verhaal. Tegen die tijd kan ik mijn ‘vermogen’ veilig stellen door minder risicovol te beleggen.

Beleggen lijkt eng, maar op de lange termijn is het verstandiger dan genoegen te nemen met een lage spaarrente.

Lees ook:Is een lijfrenteverzekering nog steeds aan te raden?
Lees ook:Waarom beleggen?
Lees ook:Risico van beleggen met geleend geld
Lees ook:Pensioenleeftijd omhoog
Lees ook:Geld op de bank zetten of in de bank stoppen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.