Heb je spijt van de budgetpolis? Inruilen mag

Verzekerden die per 1 januari overgestapt zijn naar de goedkope budgetverzekering van Zilveren Kruis Achmea, krijgen de mogelijkheid om over te stappen naar een duurdere en completere zorgverzekering. Veel verzekerden komen er namelijk nu achter dat je beter een paar euro per maand meer kunnen betalen voor een betere verzekering.

In deze economisch slechte tijden moeten gezinnen goed op de uitgaven letten. Dit was voor verzekerden eind vorig jaar een reden om over te stappen naar de goedkope budgetverzekering. Een groot nadeel van deze verzekering is dat je verplicht bent om naar een zorgverlener te gaan die de verzekeraar geselecteerd heeft. Stel, je gaat zonder er bij na te denken naar een niet gecontracteerde zorgverlener. Door een dergelijke fout loop je het risico om een deel (tot 25%) van de rekening zelf te moeten betalen. Bij een medische ingreep kunnen de kosten eenvoudig in de duizenden euro’s lopen.

De verzekeraar geeft verzekerden tot 15 maart de tijd om alsnog over te stappen naar een andere polis bij dezelfde verzekeraar. De verzekerden die het aan gaat zijn schriftelijk op de hoogte gebracht door Zilveren Kruis Achmea. Zij blijken maar bij 44 van de 91 Nederlandse ziekenhuizen terecht te kunnen. De verzekerden die overstappen naar een betere zorgverzekering doen dat met terugwerkende kracht per 1 januari 2015.

Steeds meer bezwaren tegen het selectieve aanbod van zorgverleners in de budgetpolis
Zelfs als in alle regio’s ziekenhuizen gecontracteerd zijn, kunnen toch nog problemen ontstaan door de selectieve keuze in de budgetpolis. Er zijn bijvoorbeeld academische ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in bepaalde ziektes en gebreken. Indien je een budgetpolis hebt, is het nog maar afwachten of je ook terecht kunt bij de gespecialiseerde ziekenhuizen. Dit kan niet de bedoeling zijn.

Goed voorbeeld doet volgen
Zilveren Kruis Achmea heeft het juiste voorbeeld gegeven. Hopen dat nu ook de overige zorgverzekeraars de mogelijkheid gaan bieden om de uitgeklede zorgverzekering in te ruilen voor een kwalitatief betere zorgverzekering. De verzekeraars VGZ en Menzis hebben al aangegeven hieraan niet mee te willen werken.

Lees ook:Zilveren Kruis Achmea verlaagt zorgpremie, meldt Zorgverzekering.net
Lees ook:Zorgverzekeringen – DSW wint, Zilveren Kruis verliest fors
Lees ook:Verschillen tussen zorgverzekeringen zijn groot
Lees ook:Grote verzekeraars maken zorgpremie 2012 bekend
Lees ook:Zorgverzekering zonder korting?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.