Lagere premie overlijdensrisicoverzekering door te stoppen met roken

Door te roken overlijd je gemiddeld gezien eerder. Voor de hoogte van de premie van een overlijdensrisicoverzekering maakt het hierdoor een groot verschil of je wel of niet rookt. Ben je sinds 1 januari gestopt met roken? Sommige verzekeraars zijn dan bereid om je een korting te geven op de premie vanaf het moment dat je twee jaar afgekickt bent. Er is nu een mogelijkheid om eerder te profiteren van een lagere premie.

Uit een persbericht van Independer blijkt dat ze stoppers direct belonen met een premieverlaging tot 30%. Vanaf het moment dat je minimaal twee jaar van het roken af bent volgt een verdere verlaging van de premie.

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering meer voor rokers?
Verzekerden die roken betalen gemiddeld 64% meer premie in vergelijking met niet rokende verzekerden. In euro’s uitgedrukt moet je denken aan een gemiddeld verschil van €167,61 per jaar. Gerekend over een periode van twaalf jaar bespaart een niet-roker €2.000. Uit onderzoek van Independer blijkt dat het verschil in premie kan oplopen tot maar liefst €9.870.

De “Ik-stop-met-roken-polis”
Independer heeft in samenwerking met de verzekeraar Dazure een polis ontwikkeld speciaal voor verzekerden die kortgeleden zijn gestopt met roken. Het unieke aan deze verzekering is dat je wel al een korting krijgt alsof je een niet-roker bent, zelfs als je nog maar kortgeleden gestopt bent. Dit kan een extra stimulans zijn om het stoppen met roken vol te houden.

Profiteren van de niet-rokers korting in bestaande overlijdensrisicoverzekeringen
Ben je al meer dan twee jaar geleden gestopt met roken? Neem contact op met de verzekeraar waar je overlijdensrisicoverzekering loopt. Mogelijk heb je recht op een korting. Niet alle verzekeraars zijn bereid om je status als roker tussentijds om te zetten naar niet roker. In dat geval moet je overwegen om de verzekering over te sluiten. Waarschijnlijk kun je tientallen procenten aan premie besparen.

Lees ook:Roker betaalt 64% meer premie
Lees ook:Premie overlijdensrisicoverzekering afhankelijk van postcode
Lees ook:Overlijdensrisicoverzekering flink goedkoper
Lees ook:Rokersvoordeel bij lijfrente-uitkeringen
Lees ook:Menzis – premie afhankelijk van de gezondheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.