Besparen op de rechtsbijstandsverzekering

Independer heeft de premies voor de rechtsbijstandsverzekering tegen het licht gehouden. De duurste verzekering blijkt tot drie keer duurder te zijn in vergelijking met de goedkoopste verzekering. Je kunt niet alleen veel geld besparen door te vergelijken, door ook kritisch te kijken naar de dekkingen in de polis kun je besparen.

Independer heeft 15.000 vergelijkingen nader bestudeerd. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste rechtsbijstandsverzekering kan oplopen tot €200 per jaar. De premie van deze verzekering is sterk afhankelijk van de gekozen dekking in de polis. Een te ruime dekking kan je onnodig veel geld kosten.

Welke dekkingen zijn er te onderscheiden in de rechtsbijstandsverzekering?
De meeste verzekeraars houden vier categorieën aan waaruit je kunt kiezen. Dit zijn: wonen, consumenten, werk en inkomen en verkeer. Welke categorieën je kiest bepaalt de hoogte van de premie. Vooral de dekking werk en inkomen is een dure categorie om mee te verzekeren.

Alleenstaande zonder kinderen kan tot €200 per jaar besparen
Opvallend is dat vooral een alleenstaande zonder kinderen goed op moet letten. De duurste premie is maar liefst twee keer zo hoog in vergelijking met de goedkoopste verzekering. Een 40-jarige alleenstaande moet bij Anker €10,05 per maand betalen voor een rechtsbijstandsverzekering met alle vier categorieën. Bij de duurste verzekeraar (ARAG) is deze verzekerde €26,84 kwijt. Ook mensen met een huurwoning lopen tegen een vergelijkbaar verschil aan. Bij eigenaren van een koophuis is het verschil kleiner.

Heb je de uitgebreide dekking wel nodig?
Niet bij alle verzekeraars heb je de mogelijkheid om te kiezen welke categorieën je gaat verzekeren. Heb je niet alle dekkingen nodig? Kies dan voor een rechtsbijstandsverzekering waarin je de mogelijkheid hebt om categorieën achterwege te laten.

De goedkoopste verzekering is niet altijd de beste keuze. Het onderzoek is volledig gericht op de prijs van de verzekering. Er moet aangetekend worden dat duurdere polissen soms wel uitgebreidere dekkingen bieden. Voor de rechtsbijstandsverzekering is het belangrijk om kwaliteit zwaar mee te laten wegen.

Lees ook:Overstappen naar een andere zorgverzekeraar
Lees ook:Autoverzekering vergelijken op meerdere vergelijkingssites
Lees ook:Auto WA Casco verzekeren of duurder WA verzekeren?
Lees ook:Kiest u een dure of een goedkope doorlopende reisverzekering?
Lees ook:Premies autoverzekering vergelijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.