Jongeren zijn weer duurder uit met de autoverzekering

Jongeren hadden het al moeilijk om tegen een redelijke prijs een autopolis af te sluiten. Volgens onderzoek van Independer is het voor jongeren in het afgelopen jaar nog duurder geworden in vergelijking met oudere verzekerden. Het onderzoek was gericht op jongeren van 18 en 19 jaar oud.

Jonge verzekerden betalen bijna 2,5 keer meer in vergelijking met verzekerden van 30 t/m 34 jaar. Dit blijkt uit analyse van ruim 115.000 vergelijkingen via Independer. Het verschil blijkt verhoudingsgewijs het grootst te zijn bij de WA-verzekering. Vorig jaar heeft Independer dit onderzoek ook gehouden. Voor de WA verzekering is het verschil in één jaar tijd opgelopen van 128% naar 147%. In de vergelijkingen is uitgegaan van nul schadevrije jaren.

Verzekeraars zijn niet dol op jonge verzekerden
Jonge automobilisten betalen meer premie voor de autopolis omdat ze gemiddeld meer en grotere schades aanrichten. De neiging om op naam van de ouders te verzekeren is voor deze groep groot. Dit levert namelijk een aanzienlijke premiebesparing op. Toch is het niet verstandig.

Ten eerste ben je verplicht om de regelmatige bestuurder van de auto eerlijk op te geven. Als dit de jongere is, geldt toch de hogere premie.

Ten tweede is het voor jongeren belangrijk om zelf schadevrije jaren op te bouwen. De meeste jongeren kopen namelijk eerst een oudere auto die ze WA verzekeren. Zodra ze een auto kopen die ze WA/casco (all risks) gaan verzekeren, kunnen ze profiteren van de opgebouwde schadevrije jaren in de relatief goedkope WA verzekering.

Lees ook:Jongeren betalen de hoofdprijs voor een autoverzekering
Lees ook:Duurste autoverzekering is vier keer duurder dan goedkoopste
Lees ook:Een autoverzekering voor jongeren onbetaalbaar?
Lees ook:Premie voor de autoverzekering zeer hoog voor jonge mannen
Lees ook:Autoverzekering – hoeveel is een jongere duurder uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.