Werkgelegenheid stimuleren in Groningse gemeenten

Uit een rapport van het CBS blijkt dat er vijf Groningse gemeenten staan in de top tien van gemeenten met het laagste inkomen per huishouden. Dit komt niet doordat werknemers zo weinig verdienen, maar er is gewoon een hoge werkloosheid in deze gemeenten. Veel huishoudens worden onderhouden met een bijstandsuitkering. Moet hier niet een keer iets aan gedaan worden?

Bovenstaande blijkt niet alleen uit de resultaten van 2014. Jaarlijks komen dezelfde gemeenten weer in dergelijke overzichten bovenaan te staan. Dit is niet alleen moeilijk voor de Groningers die geen werk kunnen vinden, het is ook een probleem voor de gemeenschap. Deze uitkeringen moeten door ons allen opgebracht worden.

Kan er nu geen plan bedacht worden om meer werkgelegenheid te creëren? Het mag best geld kosten wat de gezamenlijke uitkeringen kosten nu ook tientallen miljoenen op jaarbasis. Stimuleer bedrijven fiscaal om zich te vestigen op het Groningse platteland! Investeer miljoenen euro’s die terug te verdienen zijn door dalende werkloosheid.

Doordat het probleem ligt in een door de politiek vergeten gebied, ligt hier geen focus op. Wij blijven gewoon belasting betalen en de uitkeringsgerechtigden blijven gewoon hun uitkering houden. Krijg dit probleem maar eens op de agenda van de politiek!

Lees ook:Icesave, geld terug voor gemeenten?
Lees ook:Provincie Gelderland heeft €100 miljoen aan obligaties Dexia
Lees ook:Hondenbelasting levert 58 miljoen euro op
Lees ook:Politiek roept op om vertrouwen te hebben
Lees ook:Goedkoopste huizen staan in..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.