Een autoverzekering voor jongeren onbetaalbaar?

Verzekeringvergelijk.nl heeft een persbericht gepubliceerd over de zeer hoge premies die verzekeraars jonge automobilisten in rekening brengen. Jonge bestuurders kunnen honderden euro’s per maand besparen door te vergelijken.

Jonge bestuurders veroorzaken naar verhouding meer schades dan bestuurders vanaf 24 jaar. Dit is ook de reden dat een autopolis voor een jonge bestuurder duurder is. Uit het persbericht blijkt hoe groot de onderlinge verschillen zijn.

Uitgaande van een WA-verzekering betalen jonge bestuurders voor een middenklasse auto tussen de €82 tot €100 per maand bij nul schadevrije jaren. Door deze relatief hoge premie wordt er vaak voor gekozen om de auto te verzekeren op naam van de ouders. Zij betalen voor dezelfde soort auto en nul schadevrije jaren een premie tussen de €37 en €55. Maar als de zoon of dochter de regelmatige bestuurder van de auto is, moet uit worden gegaan van de leeftijd van de regelmatige bestuurder.

Jonge automobilisten moeten goed vergelijken
De premieverschillen tussen de diverse autoverzekeraars zijn erg groot. Een 19-jarige jongen betaalt voor een WA-verzekering voor een BMW 316 (nul schadevrije jaren) bij de goedkoopste verzekeraar €92 per maand. Bij de duurste verzekeraar (Kruidvat Verzekeringen) komt de premie uit op €398,76 per maand. De duurste rekent dus ruim vier keer zoveel premie. Een bizar groot verschil in premie voor hetzelfde risico.

Lees ook:Jongeren betalen de hoofdprijs voor een autoverzekering
Lees ook:Jongeren betalen de hoofdprijs voor een autoverzekering
Lees ook:Jongeren zijn weer duurder uit met de autoverzekering
Lees ook:Duurste autoverzekering is vier keer duurder dan goedkoopste
Lees ook:Autoverzekering in Randstad 2,5 keer zo duur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.