Nieuw initiatief – Nederland COLLECTIEF

Samen gas en stroom scherp inkopen. Vanuit deze gedachte is er een nieuwe website gelanceerd door de oprichters van Bespaarwijzer.nl. Er zijn meerdere vergelijkbare inkoopcollectieven, maar Nederland COLLECTIEF gaat voor de scherpste energieprijs.

Mede ingegeven door de kredietcrisis wordt er door consumenten steeds beter op de prijs gelet. Voor alle vaste lasten zijn er vergelijkingssites. Door internet kan de consument binnen een paar clicken verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Door te vergelijken kunt u de laagste prijs selecteren, maar door gezamenlijk in te kopen moet het mogelijk zijn om nog scherper in te kopen. Wat wordt de prijs van gas en stroom als de energiebedrijven met een voorstel in één keer tienduizenden of zelfs honderdduizenden potentiële klanten kunnen bereiken?

Inkoopcollectieven geven vaak niet de laagste prijs
Er zijn al meerdere organisaties die consumenten oproepen om in te schrijven om gezamenlijk in te kopen. De bekendsten zijn de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. Ook de een landelijk dagblad is actief met een vergelijkbare actie. Deze organisaties stellen dat ze “het beste aanbod” of “de beste prijs” selecteren, dit hoeft nog niet de laagste prijs te zijn! Indien er scherp wordt ingekocht is het mogelijk om voor ieder huishoudentype de laagste prijs aan te bieden.

Het moet goedkoper!
De initiatiefnemers van Nederland COLLECTIEF willen het anders doen. Zij selecteren twee betrouwbare aanbieders die nu al een scherp tarief aanbieden. Ze laten deze twee aanbieders vervolgens met elkaar concurreren. Voor de deelnemers wordt op deze manier de laagste prijs gerealiseerd. De initiatiefnemers geven aan €90 tot €100 meer te kunnen besparen in vergelijking met de inkoopcollectieven van Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. Nederland COLLECTIEF gaat voor een nuchtere en transparante insteek. Ze maken lage kosten en kunnen hierdoor scherp inkopen. Vanuit hun website Bespaarwijzer.nl zijn de initiatiefnemers goed op de hoogte welke energieleveranciers de laagste energiekosten in rekening brengen. Deze kennis van zaken kunnen ze goed gebruiken in de onderhandelingen.

Op basis van huidige besprekingen met energieleveranciers ligt er al een voorstel dat ongeveer €100 goedkoper is dan de goedkoopste aanbiedingen van de inkoopcollectieven van Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.

Lees ook:Geldbedrijf centraal: Vereniging Eigen Huis
Lees ook:Alles-in-één pakketten vaak goedkoper en completer
Lees ook:Beperking hypotheekrente aftrek treft ook huurders
Lees ook:Nieuw: hypothekenmarktplaats Triggerme
Lees ook:Wat kost een huis gemiddeld per provincie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.