Grote premieverschillen tussen uitvaartverzekeringen

Independer heeft 68.000 vergelijkingen van uitvaartverzekeringen via hun website geanalyseerd. Hieruit blijkt dat de verschillen tussen de diverse verzekeraars vooral groot zijn bij de uitvaartverzekeringen met de hogere verzekerde bedragen.

Het verschil in premie bij een eenvoudige uitvaart met een verzekerd bedrag van €5.000 is al groot. De duurste verzekeraar is gemiddeld 57% duurder dan de goedkoopste. Uitgedrukt in een bedrag hebben wij het over ongeveer €2.800. Bij een uitvaartverzekering van €9.000 kan het gemiddelde verschil zelfs oplopen tot 63%. De verschillen lopen richting de €10.000 bij de uitvaartverzekeringen met de hogere verzekerde bedragen.

In de toelichting op het persbericht heeft Independer drie voorbeelden doorberekend. In alle drie de voorbeelden komt Yarden als goedkoopste uit de bus. De twee verzekeraars die het slechtst uit de vergelijkingen komen zijn Nuvema en Twenthe.

Heeft het zin om uitvaartverzekeringen te vergelijken?
Normaal gesproken zou het financieel niet aantrekkelijk moeten zijn om een lopende uitvaartverzekering te beëindigen en een nieuwe af te sluiten. In de praktijk blijkt echter het tegenovergestelde. Vooral door de afschaffing van de provisies in de verzekeringsproducten, vallen de premies tegenwoordig lager uit. Bij het afsluiten van een nieuwe uitvaartverzekering moet u wel rekening houden met de advies- en bemiddelingskosten die nu afzonderlijk in rekening worden gebracht. Deze eenmalige kosten kunt u terugverdienen door maandelijks op de premie te besparen.

Lees ook:Te duur verzekerd voor uitvaart
Lees ook:Grote premieverschillen tussen woonverzekeringen
Lees ook:Duurste autoverzekering is vier keer duurder dan goedkoopste
Lees ook:Uitvaart verzekeren of niet?
Lees ook:Autoverzekering vergelijken op meerdere vergelijkingssites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.