Overlijdensrisicoverzekering flink goedkoper

Uit onderzoek van Independer.nl blijkt dat de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen in de afgelopen zes jaren gemiddeld met 60% zijn gezakt. Dit is gunstig voor verzekerden die een nieuwe polis afsluiten, maar de bestaande polissen blijven over het algemeen duur geprijsd.

De premie voor overlijdensrisicoverzekeringen is door diverse oorzaken sterk gezakt de laatste jaren. Gemiddeld worden wij steeds ouder, dus daalt de kans dat verzekerden komen te overlijden gedurende de looptijd van de verzekering. Daarnaast is de onderlinge concurrentie tussen de verzekeraars toegenomen. Ze hebben de kosten verlaagd en dit wordt mede veroorzaakt doordat de provisieregeling voor deze verzekeringsvorm per 1 januari 2013 is afgeschaft.

Premie tot 75% lager, maar niet voor bestaande polissen
De premie voor de overlijdensrisicoverzekering bedraagt bij bepaalde verzekeraars nu nog slechts een kwart van de premie die ze in het verleden hebben gevraagd voor dezelfde dekking. De premie voor een overlijdensrisicoverzekering wordt normaliter bij het afsluiten vastgelegd voor de volledige looptijd. Hierdoor zakt de premie niet door een verlaagde kostenstructuur. De verzekeraar GoedIdee belooft als enige om premieverlagingen ook door te voeren voor bestaande verzekeringen.

Overlijdensrisicoverzekering oversluiten?
Door de verlaagde kostenstructuur kan het in veel gevallen uit om de bestaande overlijdensrisicoverzekering te beëindigen en om een nieuwe polis af te sluiten. Doordat u ouder bent geworden sinds het moment dat u de bestaande verzekering hebt afgesloten, zal de premie voor de nieuwe verzekering normaal gesproken hoger moeten zijn. Door de verlaagde kosten maakt u op dit moment een grote kans dat oversluiten een verstandige keuze is. Het kan u een besparing opleveren van honderden euro’s per jaar, en zelfs duizenden euro’s gedurende de volledige looptijd.

Beëindig de oude verzekering pas op het moment dat u geaccepteerd bent voor de nieuwe verzekering. U hoeft niet weer een verzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeraar. Door te vergelijken kunt u nog eens flink besparen, want de onderlinge verschillen tussen de verzekeraars zijn nog steeds groot.

Lees ook:Besparen op uw overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Kan uw overlijdensrisicoverzekering goedkoper?
Lees ook:De kosten van een overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Kijk eens naar je overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Roker betaalt 64% meer premie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.