Premie overlijdensrisicoverzekering afhankelijk van postcode

De hoogte van de premie voor een overlijdensrisicoverzekering is voornamelijk afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde, het verzekerde bedrag, het geslacht en eventueel het wel of niet roken van de verzekerde.

Independer.nl heeft samen met de verzekeraar Dazure de Finvita-overlijdensrisicoverzekering ontwikkeld waarvan de premie mede afhankelijk is van de woonomgeving. Het ene postcodegebied zal zorgen voor een lagere premie, terwijl een ander postcodegebied zal zorgen voor een hogere premie.

Uit onderzoek van onder andere het CBS blijkt dat rijke mensen gemiddeld langer leven dan arme mensen. Een rijke verzekerde zal dus goedkoper te verzekeren zijn tegen het risico van het overlijden in vergelijking met een armere verzekerde.

Er wordt onderscheid gemaakt om een lagere premie aan te kunnen bieden aan verzekerden die gemiddeld langer leven. De meeste verzekerden die een overlijdensrisicoverzekering willen afsluiten zullen baat hebben bij deze premieafhankelijkheid. Indien u op basis van uw woongebied te duur uit bent met de Finvita-overlijdensrisicoverzekering, dan kiest u een andere overlijdensrisicoverzekering. U kunt tegenwoordig namelijk eenvoudig de premies met elkaar vergelijken en de beste verzekering voor uw situatie afsluiten.

Is het terecht om de premie af te laten hangen van de postcode?
Uit onderzoek is gebleken dat er een verschil zit in levensverwachting, dus is het niet vreemd om de woonomgeving ook mee te nemen in de premiebepaling. Bij autopolissen zien wij hetzelfde principe. In het ene postcodegebied zal de premie hoger liggen dan in het andere postcodegebied. In de binnenstad van Amsterdam hebt u een grotere kans op schade in vergelijking met het platteland in Groningen.

Lees ook:Roker betaalt 64% meer premie
Lees ook:Overlijdensrisicoverzekering kan veel goedkoper
Lees ook:De kosten van een overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Lagere premie overlijdensrisicoverzekering door te stoppen met roken
Lees ook:Diabetespatiënten betalen gemiddeld 230 procent meer voor een overlijdensrisicoverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.