Trouwe klanten betalen te hoge zorgpremie

Gisteren was in Tros Radar te zien dat veel Nederlanders nog steeds verzekerd zijn via een te dure zorgpolis bij de traditionele verzekeraars. Ze zijn tevreden met de verzekeraar, dus stappen ze niet over naar een andere verzekeraar. Als trouwe klant kunt u volgens Independer veel geld besparen zonder de huidige verzekeraar de rug toe te keren. Namelijk door te kiezen voor een basisverzekering via het internet of via een verzekeraar bij hetzelfde concern.

Per 1 januari kunt u weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar, of naar een andere verzekering bij dezelfde verzekeraar. Uit onderzoek blijkt dat trouwe klanten op deze manier gemiddeld €86 kunnen besparen. Twee uitschieters zijn Univé en Menzis.

Als klant van Univé hebt u een papieren voorstel thuisgestuurd gekregen voor €107,95 per maand voor de basisverzekering. Indien u de moeite neemt om via internet bij Univé de verzekering opnieuw af te sluiten betaalt u slechts €92,25 per maand. Een besparing van €15,70 per maand en €188,40 per jaar.

De premie in het papieren voorstel van Menzis bedraagt €106. Door over te stappen binnen hetzelfde concern verlaagt u de zorgpremie naar €96,25. Een besparing van €9,75 per maand en €117 per jaar.

Vrijwel alle grote verzekeraars hebben een goedkoper alternatief binnen hetzelfde concern. Voor een totaaloverzicht van de goedkopere alternatieven, zie overzicht op Independer.nl.

Verder blijkt uit het onderzoek dat 55-plussers zeer trouw zijn aan hun verzekeraar. Vooral deze groep laat geld liggen door niet te vergelijken.

U hebt nog één maand de tijd om geld te besparen op de zorgpolis. Kijk eens kritisch naar uw eigen zorgpolis en zoek naar mogelijkheden om te besparen. Ten eerste kunt u zoals blijkt uit bovenstaande zoeken naar een goedkopere variant van uw te dure polis.

Ten tweede moet u over de afgelopen twee jaren een keer nagaan hoe vaak u een claim hebt moeten indienen op de aanvullende verzekering naast de basisverzekering. Maakt u er weinig gebruik van? Schrap de dure aanvullende verzekering dan.

Ten derde kunt u mogelijk geld besparen door het eigen risico extra te verhogen. Het eigen risico gaat per 2013 stijgen naar €350. Denkt u niet boven het eigen risico uit te komen? Door een extra eigen risico te nemen kunt u besparen op de zorgpolis. Hierbij moet u weten dat bijvoorbeeld voor de huisarts en voor verloskundige zorg het eigen risico niet geldt. Een extra eigen risico van €500 kan u een jaarlijkse besparing opleveren van ongeveer €300 aan premie.

Update: De keuze voor een ziekenhuis is bij Univé  beperkt tot één per provincie. Verder gaat de communicatie bij internetverzekeringen vaak via e-mail en internet.

Lees ook:Kritische klanten betalen minder voor de zorgverzekering
Lees ook:Aanvullende zorgverzekering opzeggen of door laten lopen
Lees ook:Zorgverzekering – besparen zonder over te stappen
Lees ook:Effectief besparen op de zorgverzekering?
Lees ook:Vergelijken zorg- en autoverzekering loont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.