Aantal bijstandsuitkeringen stabiel gebleven

In juni 2012 was er nog een stijging van het aantal bijstandsuitkeringen ten opzichte van één kwartaal eerder. Het aantal bijstandsuitkering is volgens het CBS in het derde kwartaal stabiel gebleven op 319.000.

Uit de cijfers blijkt verder dat er minder uitkeringen worden verstrekt aan jongeren tot 27 jaar. Er zijn juist meer uitkeringen verstrekt aan gerechtigden van 27 jaar of ouder. De cijfers geven wel een vertekend beeld, want de daling onder de jongeren wordt mede veroorzaakt door veranderingen in het beleid.

Lees ook:Meer uitkeringen in verband met arbeidongeschiktheid
Lees ook:Aantal jongeren in de bijstand stijgt
Lees ook:Meer uitkeringsgerechtigden
Lees ook:Nationale Hypotheek Garantie vliegt de deur uit
Lees ook:Vanaf 2016 fors minder kinderbijslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.