Rabobank krijgt goedkoop geld in Nederland

Nederland is te klein geworden voor banken als ABN Amro en de Rabobank. Steeds vaker gaan de grote Nederlandse banken hun geluk beproeven over de grenzen.

Rabobank hoeft in Nederland niet te stunten met spaarrentes om spaarkapitaal aan te trekken. Ze zijn leider op de spaarmarkt, en zij zullen dat ook blijven. De Nederlanders hebben veel vertouwen in deze bank na de woelige jaren vanaf 2008.

Tot 2008 konden buitenlandse banken in Nederland nog spaargeld ophalen door een hoge spaarrente te bieden, maar wij zijn voorzichtig geworden. Na het omvallen van banken als Icesave en de DSB Bank gaan wij voor zekerheid en niet meer de hoogste spaarrente.

De Rabobank gaat in Duitsland een internetspaarbank oprichten. Ze hopen binnen vijf jaar 10 miljard euro op te halen in Duitsland. Zij gaan de Duitsers een spaarrente bieden van 2,43%, terwijl wij in Nederland het moeten doen met slechts 2,1%. Als Nederlander een spaarrekening openen bij de Duitse Rabobank lukt niet, want u moet ingezetene van Duitsland zijn.

Lees ook:Maximaal 3 procent spaarrente
Lees ook:Krijgen spaarders van Friesland Bank de spaarrentes van de Rabobank?
Lees ook:De spaarrentes blijven stijgen
Lees ook:Spaarrente Rabobank in Australie op 6,7 procent
Lees ook:Rabobank biedt hoogste spaarrente in België

Eén reactie op “Rabobank krijgt goedkoop geld in Nederland

  1. Martina vd Streek

    Ik vind het eigenlijk niet helemaal eerlijk.
    Boeren leen bank vertellen ze. En helemaal Nederlands. Daarom is het niet fair om in Duitsland de rente beter te geven als de rente in Nederland

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.