Kinderopvang per 2012 duurder

In 2012 gaat er bezuinigd worden op de tegemoetkoming voor ouders met kinderen in de kinderopvang. Uit onderzoek blijkt dat ouders eind 2011 al maatregelen hebben genomen, door minder te gaan werken of zelfs hun baan op te zeggen.

De hoogte van de stijging van de kosten in 2012, zal van geval tot geval verschillen. Er zal de komende jaren nog meer bezuinigingen doorgevoerd worden met betrekking tot de kosten voor opvang van kinderen.

Het is echter zeer onverstandig om als ouder uw baan op te zeggen om uitgaven voor de kinderopvang te besparen. Mogelijk ontstaat de situatie dat het inkomen vrijwel wegvalt tegen de kosten van de opvang, maar de ouders moeten zich wel beseffen dat het slechts een tijdelijke situatie is.

Zodra de jongste 4 jaar is geworden, gaan de kinderen naar de basisschool, en zullen de kosten voor opvang wegvallen, of in ieder geval veel lager worden.

Werken voor de kosten van de kinderopvang druist mogelijk tegen het gevoel in, maar het is ook een investering in uw loopbaan. Zodra de kinderen naar school gaan, hebt u in ieder geval een baan.

Lees ook:Kinderopvang wordt onbetaalbaar
Lees ook:Minder kinderen nemen door bezuinigingen kinderopvang
Lees ook:Minister Kamp ziet groei kinderopvang
Lees ook:Geen bijstandsuitkering bij te hoog gezinsinkomen
Lees ook:Waaraan gaat u meer betalen in 2011?

0 reacties op “Kinderopvang per 2012 duurder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.