Geen winterbanden, lagere uitkering

In Duitsland kunnen automobilisten gekort worden bij een schade door winterse omstandigheden, indien ze geen winterbanden onder de auto hebben.

De Duitse verzekeraars en rechters zijn het met elkaar eens. Chauffeurs die in winterse omstandigheden met de auto rijden zijn nalatig, en vergroten hiermee de kans op een aanrijding. Ten gevolge hiervan moeten de nalatige chauffeurs een groot deel van de opgelopen schade zelf dragen.

Ze gaan zelfs zover dat het rijden met zomerbanden tijdens sneeuwval, wordt gezien als grove nalatigheid. In de Duitse wetgeving is nog niet opgenomen dat het wettelijk verplicht is gedurende de wintermaanden om winterbanden onder de auto te voeren, maar zodra er winterse omstandigheden ontstaan moeten de auto’s winterbanden hebben.

Bij in Nederland verzekerde auto’s, hebben wij te maken met de Nederlandse verzekeraars, maar het lijkt mij verstandig om gedurende de winter niet op zomerbanden in Duitsland te gaan rijden.

Het zal een kwestie van tijd zijn tot er in Nederland ook eisen gesteld gaan worden aan de banden gedurende winterse omstandigheden.

Bron: Amweb.nl

Lees ook:De beste chauffeurs rijden in een Skoda en wonen in Drenthe
Lees ook:Auto uitlenen? U blijft verantwoordelijk
Lees ook:Wordt de autoverzekering duurder door het elektrisch rijden?
Lees ook:Autoschade en de dader liet geen briefje achter
Lees ook:Auto beschadigd tijdens het uitlenen! Wie betaalt de schade?

2 reacties op “Geen winterbanden, lagere uitkering

  1. Adri

    Lijkt me nogal simpel: indien ALLE verzekeraars het eens worden.
    Pas de premies aan, zodat de verzekerden MET winterbanden plm. 2,5% minder premie betalen, en de verzekerden ZONDER winterbanden plm. 2,5% meer premie betalen.
    * Ik weet niet of mijn suggestie van de plm. 2,5% + of – voldoende is ter compensatie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.