Spijt van een lening

Uit onderzoek van het Nibud is gebleken dat consumenten achteraf vaak spijt hebben van het afsluiten van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Eén op de zestien huishoudens heeft een dergelijke lening met een gemiddeld leenbedrag van €11.400. Uit het onderzoek blijkt ook dat ruim tien procent van de consumenten met meer dan drie leningen, moeite hebben om de lasten ook daadwerkelijk te kunnen dragen. Achteraf zegt zestig procent van de leners spijt te hebben van de hoogte van het geleende bedrag.

De gemiddelde consument sluit niet alleen te hoge leningen af, maar de consequenties worden ook nog vaak onderschat. Het geleende bedrag moet namelijk zo snel mogelijk terugbetaald worden om lange tijd hoge lasten te voorkomen. Na het sluiten van de lening worden de maandelijkse lasten nog hoger, waardoor het nog moeilijker zal worden om rond te komen.

Lenen om een auto te kopen is prima, maar zorg er in ieder geval voor dat de lening is afbetaald op het moment dat de auto vervangen moet worden. Probeer ook te besparen op de aankoopbedrag door niet te gaan voor de duurste auto die u kunt betalen. Een auto is namelijk een slechte investering.

Lees ook:Financieren van een nieuwe auto
Lees ook:Lening minst vergeleken financiële dienstverlening
Lees ook:Einde aan “leengemak”
Lees ook:Lening afsluiten voor een vakantie
Lees ook:10 procent van de Nederlanders vergeet terugbetalen geleend geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.